Selamun aleyküm,
Wordpress sitelerde genelde temalar, stiller için ekstra görüntü boyutları oluşturur. Fakat şuan kadence temasını deniyorum ve geliştirici görsel boyutları eklememiş. Wordpress varsayılan görüntü boyutlarına bağlı kalmış.
Görüntü boyutları önemli bu yüzden hem wordpress çekirdeğinde hem de temalarda varyasyonlar tanımlanıyor. Gereğinden büyük ölçekler hem dosya boyutunu artırır hem hızı düşürür. O yüzden varyasyonlar var. Pagespeed de zaten bu uyarıyı verir.
Eski temada 10-15 farklı varyasyon üretiyordu. Bu da kötü tabi. Şimdi her cihaz için ideal görüntü boyutlarını/ölçeklerini nasıl tespit edebilirim? Ortalama kaç varyasyon iyidir? Performans/disk kullanımı açısından da bakıyorum.
Her sitenin stili farklı olduğu için ideal görsel boyutları genelde farklı oluyor. Bunu tespit etmek için bir araç var mı? Yada yöntem?
Ayrıca Google keşfet için de merak ediyorum galiba 1200x628 gibi bir şeydi. Daha küçük varyasyonların olması bu koşulu sağlıyor mu?
Bu varsayılan görüntü boyutları. (Büyük boyutu ben mi değiştirdim hatırlamıyorum)
Temada boyut tanımlaması olmadığı için. Siteye eklenen her bir görüntü sadece bu 3 boyutta oluşturuluyor.