AshaBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Olayı ben şuraya çekeyim. Sence neden bu tarz insanlar beni buluyorda zamanım çalınıyor diye hiç felsefe yaptınız mı ?
( Yanlış anlamayın amacım size laf söylemek değil. Amacım güzel bir konu açtınız bu konuyu geniş yelpazede ele almak. )

bu tarz insanlar özel olarak beni bulmuyor ki hocam, genel olarak her yerde herkesi bulabilir.

r10 da seo konusunda 3-4 makale yazın sizi bulur
linkedin de bir kaç mühendislik bilgisi verin sizi bulur
freelancer sitesinde biraz kaliteli profil ve referansınız olsun sizi bulur
mahallede, iş ortamında, ihtiyaç duyulan farklı bir konuda bilgili oldugunuz duyulsun, yine bulabilir
vs.vs.

bu arada ben genel olarak zamanımın çalınmasına müsade etmem, kendi işimle alakalı artık konuya girişinden ve bana ulaştıgı profilden yüksek oranda iş yapılır mı, yoksa uzak m durulmalı anlıyorum.

mesela mobil onaylı numara ile yazanlara cevap vermem
"bana çok iyi bir seocu lazım, aylık fiyatın nedir" gibi bir mesajla yazana cevap yazmam
r10 profili güven vemriyor ise cevap vermem vs.

bu konuda kişiden bağımsız olarak, insanların zamanına saygı duyulması gerektiğine işaret etmek üzere açıldı. çünkü özellikle bizim insanımız bu konuda çok bencil.

ben başka bir kapı açayım, bu tip insanlar ile ilgili genel izlenimim şu yönde:
  • Böyle insanlar genelde hayatında hiç zamanla yarışmamış, aileden kalan ya da bir şekilde kolay ulaşabildiği maddi ve sosyal imkanlar sebebi ile hiç birşeye yogun zaman ayırma gereği duymamış, tabir-ii caizse şanslı oldugu için bazı şeylere kolay erişmiş, sosyal ve kültürel anlamda da boş oldugu için saatlerini çar çur edeblecek kapasitede olan ve herkesin zamanını kendisi gibi değersiz sanan tipler oluyor.
  • veya son derece bencil, kendi çıkarlarını başkalarına saygı duymaktan daha üstün gören egoistler oluyor.
  • ya da, hiç bir uzmanlıgı, farklılıgı, kendini seçkin kılacak vasfı olmadıgı için, başkalarının da öyle oldugunu düşünen, o nedenle sizin yıllarınızı alan bilgi ve birikimin değersiz oldugunu, öylece kendisi ile paylaşılması gerektiğini, kısacası insanların sahip oldugu değerleri bir mp3 gibi gören akbabalar oluyor.