SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
peki şu açıdan bakın, sırf ucuz kurnazlıkları için sizden o çalınan zaman kimin, neyin zamanı?

sadece iş olarak düşünüyorsunuz, kendinize, ailenize, sosyal çevrenize ayıracagınız zamandan da çalınıyor.

bence konu doğru anlaşılmadı, ben iş için harcanan vakitten bahsetmiyorum, örneğin birinin vaktini kendi vakti gibi görüp köylü kurnazlıgı ile gereksiz harcayanlardan bahsediyorum. günde 3 kişi sizi ugrastırsa 1.5 saatiniz gider. sonra onu telafi etmek adına mecburen başka bir iş zamanına eklemeniz gerekir. deşarj değil tam aksine boşa giden vakit sizi rahatsız eder. halbuki o 1.5 saati en boş konulu bir filmi dahi izleyerek harcasanız daha fazla dejarj olursunuz .

bir örnek daha vereyim.

şuan bu konuyu açmam, size cevap vermem çalınan bir zaman değil, bahsettiğiniz gibi deşarj zamandır. Benim keyfim, benim zamanımdır. Ancak birisi bana yaptırmayacagı iş için sırf bilgi çalmak ya da can sıkıntısına yazıp oyalıyorsa, o zaman o işte çalınan zamandır.

ben öyle görüyorum

1.5 saati gereksiz bir adamların keyfine harcamak yerine, bir hobi edinmeye, ya da sürekli bulamamakla şikayet ettiğiniz zamanı yaratıp birileri ile görüşmeye vs. ayırabilirsiniz.

konudan saparak başka bir şeye atlayacagım.

Belki sizle temel felsefede ayrılıyoruz, kimileri kozmik boyutta düşünüp bir toz bulutundan ibaretiz kasmaya gerek yok diyor. Ben öyle düşünmüyorum, bir şekilde varoldum, bir zihnim ve bedenim var. 2 yıl dahi yaşayacaksam, 2 yıl sonra herşey bitecekse dahi bence bu 2 yıl çok değerli, çok önemli, çünkü çok gerçek. belki de bir simülasyon dahi olsa tüm gerçekliğimiz, benim hissiyatımla gerçek sonuçta. o nedenle bence o kadar kozmik düşünmeyip daha küçük düşünüp, dolu dolu yaşamak lazım. Diğer türlü bir toz bulutuyuz aman salla ya diyerek tam aksine yaşamanın sundugu armaganı kaçırıyoruz bence, çünkü bir gün hiç olacağımız düşüncesi, ya da farklı bir takım inanışlar, bu dünyanın güzelliklerini gölgede bırakıyor

edit: geçim derdim yok hocam bu arada, insanın zamanına kıymet vermesi için illa aç kalması gerekmez
Olayı ben şuraya çekeyim. Sence neden bu tarz insanlar beni buluyorda zamanım çalınıyor diye hiç felsefe yaptınız mı ?
( Yanlış anlamayın amacım size laf söylemek değil. Amacım güzel bir konu açtınız bu konuyu geniş yelpazede ele almak. )