Sözde hizmet alma adı altında meslek sırrı öğrenmeye çalışanlar oluyor genelde.
Çok basit bir örnek vereceğim;
Bir kaç ay önce bu forumdan biri, kendi kurumsal sitesi için hızlandırma hizmeti almak istediğini beyan etti.
Ben de analizleri kendisine ileterek yapılması gereken işlemleri izah ettim.
Meğer kısa süre önce başkasından hizmet almış ve başarı elde edilememiş.
Benim izah ettiklerim ile o kişiye tekrar işi yaptırdı ve sitesini hızlandırmış oldu.
Ve bir teşekkür dahi etmedi.
Üstelik son derece iyi kazanan biri olduğunu da biliyorum. Bulunduğu camiada onlarca dostumuz var, bizi saf çocuk sanıyor belli ki.
Halbuki adam gibi gelse durumunu izah etse ben yine yapılması gerekenler hususlarda yardımcı olurdum. İnsanlık ölmedi derdik.
Nihayetinde bana zaman kaybettirdi ve bunun hukuki anlamda bir yaptırımı olmadığını da son derece iyi bildiğinden gayet rahat bir şekilde kendi işini çözdürmüş oldu.
Vicdani boyutu mu

Vicdan olsa yapar mı sanki bunu.
Bunun gibi onlarca örnek sayabilirim size.
Biri hizmet almak için size geldiğinde elbet detaylar hakkında bilgi edinecek, siz de bir zaman harcayacaksınız. Olumlu / olumsuz dönüş yapacak sadece.
Olumsuz dönüş yaptığında zamanımı harcadı diye düşünemezsiniz. Bir işi illa ki alacaksınız diye bir kaide yoktur.
Ancak dönüş yapmaya bile tenezzül etmeyen biri hakkında ister istemez bir çok şeyi düşünebilirsiniz.
Ve yardım adı altında zaman çalanları hiç saymıyorum bu arada.
Özellikle E-Ticaret site sahipleri tenezzül ediyor ya, onu anlayamıyorum.
Yahu bir dükkan açıyorsun ve beleş hizmet peşindesin, pes. Sen de beleşe ürün sat o zaman desek kaçarsın.
Daha çok şey yazılır da yeri değil.
İyi forumlar, hayırlı ticaretler herkese.