MMM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
  1. CL Dosyası Kontrolü: Varnish, belirttiğiniz VCL dosyasını (/etc/varnish/default.vcl) başarıyla okuyabiliyor mu? Bu dosya var mı ve içeriği düzgün mü? Dosyanın varlığını ve içeriğini kontrol edin. Ayrıca dosyanın izinlerini de kontrol etmeyi unutmayın. Varnish'ın bu dosyayı okuyabilmesi için gerekli izinlere sahip olması gerekir.
  2. Port Çakışması: Belirtilen portta (80) başka bir servis çalışıyor olabilir mi? Bu durumda Varnish, belirtilen porta bağlanamayacaktır. Bu durumu kontrol etmek için, Linux'ta 'netstat -tuln' komutunu kullanabilirsiniz. Bu komut, hangi servislerin hangi portları kullandığını gösterecektir.
  3. Bellek Yetersizliği: '-s malloc,256m' seçeneği ile Varnish'ın kullanabileceği bellek miktarını 256 megabayt olarak belirtmişsiniz. Ancak, sunucunuzda bu kadar bellek mevcut olmayabilir. Sunucunuzun yeterli belleğe sahip olduğunu kontrol edin.
  4. Logları Kontrol Edin: Varnish başlatıldığında oluşan hatalar genellikle sistem loglarına kaydedilir. Bu logları kontrol ederek daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Linux'ta genellikle '/var/log/syslog' veya '/var/log/messages' gibi dosyalarda bu logları bulabilirsiniz. Bu dosyaları 'cat' veya 'less' gibi komutlarla görüntüleyebilirsiniz.
  5. Varnish Sürümü: Varnish'ın sürümünü kontrol edin. Belki de eski bir sürüm kullanıyorsunuz ve bu yüzden bir hata alıyorsunuz. Son sürümü kullanmanızı öneririm.
Öncelikle yardımınız için teşekkürler.

1 Dosyayı kontrol ettim düzgün calısıyor
2 Port 80 dinleniyor karşılıgında 0.0.0.0.0 diye ip görünüyor.
3 Belleği 2 gb olarak tanımladım.
4 logları incelmedim ama bakacağım hocam
5 en güncel sürümü kullanıyorum.

Start komutunda aldığım hata soyle : Job for varnish.service failed because the control process exited with error code. See "systemctl status varnish.service" and "journalctl -xe" for details