Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şöyle anlatayım size dosya isimleri random olarak uploads klasörüne kaydediliyor.
Bir dosyanın md5hash o dosyaya manuel müdahale edilmedikçe değişmiyor hocam. Yani örneğin bir tane gemi resmi var diyelim siz bu resmi photoshopda açıp üstüne ekleme yapmadığınız sürece md5 değeri asla değişmiyor. Kısaca ip adresi gibi düşünebiliriz.

sadece dosya isimlerini tutsaydım eğer proje çalışmazdı, dosya isimlerini aslında md5 eğer varsa direkt profil resmi kısmını update etsin diye tutuyorum

birde mesela deniz resminin ismini avatar vs yapsanız da md5 aynı kalıyor değişmiyor bu yüzden md5 hash şart hocam

Yani temelde projenin amacı zaten yüklenmiş bir dosyayı tekrar uploads klasörüne yükletmemek.

yani 50 kullanıcı var elliside aynı resim dosyasını yükledi diyelim boş yere uploads klasörüne 50 tane farklı isimde resim olucak ama bu sistem de md5hash kontrol ettiğimiz için tek bir resim dosyası olucak ve o 50 kullanıcının profil resmi linkide aynı olucak 😇
Yanlış anlaşıldım sanırım aslında bunun için sormamıştım yani teknik olarak sadece user_id üzerinden yaptığınız bu işlemi diğer kullanıcılar da yükleyebileceği için aynı dosyayı md5 bana dediğim gibi mantıksız geliyor ben çok düz mantık olarak öncesini siler yenisini eklerim yalan yok yani md5 kullanımı burada çok mantıklı gelmiyor bana bu bahsettiğim kısıtlamadan ötürü ve zaten o kısıtlama kalkarsa da baştaki dediğim noktaya geliyoruz orada da md5 kontrolü yapıp dosya yolunu update edebilirsiniz o zaman doğrudan anlaşırız hiç sıkıntı olmaz ama dediğim gibi bu haliyle hala md5 kullanmanın bir anlamı yok gibi benim için (tamamen kişisel görüşüm).