Doğruyu söylemek gerekirse kodları detaylı incelemedim üstün körü baktım videoyu izleyince standart bir dosya yükleme işlemi yaptığınızı düşündüm ondan ötürü öyle bir yorum yaptım bu haliyle dediğiniz gibi çakışma olmaz. O yüzden o örneği verdim zaten benim hatam. Bu örnek üzerinde benim aklıma takılan tek şey neden md5 kullanıyorsunuz onu anlayamadım zaten dosya isimlerini tutuyorsunuz ve hepsi aynı oradan da md5 kullanmadan eşleştirme yapabilirsiniz
Hocam şöyle anlatayım size dosya isimleri random olarak uploads klasörüne kaydediliyor.
Bir dosyanın md5hash o dosyaya manuel müdahale edilmedikçe değişmiyor hocam. Yani örneğin bir tane gemi resmi var diyelim siz bu resmi photoshopda açıp üstüne ekleme yapmadığınız sürece md5 değeri asla değişmiyor. Kısaca ip adresi gibi düşünebiliriz.
sadece dosya isimlerini tutsaydım eğer proje çalışmazdı, dosya isimlerini aslında md5 eğer varsa direkt profil resmi kısmını update etsin diye tutuyorum
birde mesela deniz resminin ismini avatar vs yapsanız da md5 aynı kalıyor değişmiyor bu yüzden md5 hash şart hocam
Yani temelde projenin amacı zaten yüklenmiş bir dosyayı tekrar uploads klasörüne yükletmemek.
yani 50 kullanıcı var elliside aynı resim dosyasını yükledi diyelim boş yere uploads klasörüne 50 tane farklı isimde resim olucak ama bu sistem de md5hash kontrol ettiğimiz için tek bir resim dosyası olucak ve o 50 kullanıcının profil resmi linkide aynı olucak 😇