Win adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Selam arkadaşlar

1.4 TSI bir araca sahibim farklı bir ildeki VW servisi aracın triger kayışlı değil zincirli olduğunu söylemişti, ses değişmesi durumunda zincir uzamasından ötürü değişim zamanı geleceği anlaşılır demişti mevzunun üzerine herhangi birşey demeyerek kullanıma devam ettim, daha sonra yağ değişimleri v.b özel servisler aracılığı ile hallettim.

DSG şanzımanda mekatronik'te sorun olmasada rahatsız edici bir durum başladı bazı ustaların garip yorumları üzerine servise gittim araç çalıştırıldığı saniye vitesi D konumuna aldığımda gaza basıyor olsamda herhangi ilerleme gerçekleşmiyor daha sonra P veya N yaparak tekrar D yaptığımda devam ediyor vites geçişlerinde herhangi bir problem ve sorun çıkarmıyor, yada çalıştırdıktan sonra minimum 3-4 saniye beklersem yine problem yok.

Bu durum ile uğraşırken VW yetkilileri geçmiş servis kaydında son triger kayışı değişikliği görülmediği ve özel servise yaptırıp yaptırmadıgım soruldu, bende herhangi birşey yapmadıgımı farklı bir ildeki VW servisinin aracın kayış değil zincirli olduğunu belirttiğini dile getirdim fakat şase sorgusunda yine kayışlı olduğunu söylediler.

Aracın ilk sahibiyim, triger değişimi için indirimli şekilde 30K gibi bir tutar çıkardılar, aracımın şuanki KM değeri 182bin. Eğer kayış olsaydı bu km kadar gelebilmesi normal mi, istenen fiyat anormal mi ? özel servise mi gitmeliyim tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Yalnız yaşadığınız sorun trigerden değil, aracın dsg basınç tüpünden kaynaklanıyor. Saygılar.