Kimse halinden memnun değil. Kimse derken hem ülkecek hem küresel olarak orta sınıf yok olmaya başladı. Gelişmiş olan ülkelerde semptomlar daha geç ortaya çıkıyor bünye daha kuvvetli olduğu için.. Bizim gibi gelişmekte olan ülkeler ve daha altımızdaki az gelişmiş ülkelerin canına okunuyor maalesef. Hele de enerjide, teknolojide, finansal sistemde dışa bağımlı olunca, grip bir anda zatürre etkisi yapabiliyor. İşin kötü yanı, bunun daha da ağırlaşacak olması. Korkutucu ve karanlık dönemler. Ciddi sistemsel değişimler olacak ve bu fırtınada bir çok şeyin yeri değişirken en kırılgan gruplar daha çok kırılacak. Durum bunu göstermekte.
Tabii bize ne başkasından ben kendi halime ülkeme bakarım diyoruz, diyoruz da o iş öyle olmuyor. Nasıl okyanus akıntılarıyla ilgili olan El Nino sayesinde sıcaklar canımıza okuyorsa, birileri çıkıp banane okyanustan ben yanıyorum demesi kadar anlamsız bir durum oluşuyor. Bir yandan adam da haklı, okyanusa kıyısı yok, okyanusa da gücü yetmez, kendi alnından sırtından akan tere odaklanır, bulunduğu yerin klima sistemini eleştirir.
İşin asıl kötü yanı, haklı haksızdan da ziyade, pis bir sıcak ve daha da sıcak olacak, klimanın da belli bir sıcaklıkta artık randıman vermediği bir sıcak olacak, işte o zaman terleyen kime kızacak, hatta kızacak yer bulamadığında ne gibi şeyler olacak ben bundan ürküyorum.

Hükümetin ekonomi yönetimde sorunlar var, zaten küresel sistemde depremler oluyor, bu sorunlar iyice can acıtmaya başlıyor. Ekonomi yönetimi çok iyi olsa da, ekonomi çok güçlü olsa da yakında herkes nasibini alacak. Yaşayıp göreceğiz. Bu arada bu ülke grip olunca hep zatürreye dönüşmeye mahkum.
Şimdi neden bütün suçu hükümete atmadın, tek suçlusu mevcut hükümet diye linçleyenler de olacaktır eminim, hoş bu da neyi çözecekse reelde bunu anlatamıyorsunuz kimseye. Evet belki daha düzgün ve istikrarlı bir ekonomi yönetimimiz olsaydı, semptomları daha hafif atlatacaktık orası zaten aşikar. Sistem kökten değişmeli. Yakın gelecekte de bunu mümkün görmüyorum hele de mevcut koşullarda.
İki gün önce yine benzer konuda sadece hükümeti sorumlu tutmadım diye linçlendim. Çünkü bazıları için ''hükümetimiz ekonomiyi yönetmekte sorunlu'' demek yetmiyor, her negaitf şeyin tek sorumlusu hükümet demek gerekiyor yoksa linçlenmeniz gerekiyor bazılarına göre. Burası seçim meydanı değil, ben de bir parti mensubu değilim. Ben birileri tatmin olsun diye salt nefret veya salt fanatizm ile dolu yazmak zorunda da değilim. Şahsi görüş sorulmuş ben de şahsi görüş sunmuşum. Kimsenin dediğini de alıntılamamışım. Ben baştan diyeyim de, rica ederim polemik konusu yapmayın, üslup bozacaksanız da yazdığımı görmezden gelin. Herkesin fikri ve hayatı kendine ve özgürce fikir beyan ediyoruz sonuçta. Her şeyin daha müreffeh, daha anlamlı ve umut dolu olduğu bir ülkeye sahip olmamız dileğiyle.