Direkt dükkandan teslim edilen ürünlere taşıma irsaliyesi düzenlenmiyor, öyle olduğunu iddia edebilirler. Ama bu tür ürün satışlarının yapıldığı faturalarda genelde teslim alan kişinin imzası istenir.
Burada alıcı taraf ilgili faturaya süresi içinde itiraz etmeli, iptal talebi oluşturmalı, ve ürünleri almadığı konusunda ısrar etmeli.
Bu ürünlerin alınmadığını anlamak aslında kolay ama karşı taraf muhtemelen bakanlık düzeyinde dostları olan ve bu tür durumlarda devreye sokan bir konumda.
valla böyle ilgisiz, sorumsuz memurlar, yetkililer varken, adamların kimseyi devreye sokmasına gerek kalmıyor.
ben de geçen marketten alışveriş yaptım, eve geldim bi fişe bakayım dedim, %1 KDV li temel gıda kesmişler. Aldığım ürünle alakası yok.
devletimiz işin kolayını bulmuş, geçir KDV yi, ÖTV yi, vatandaş birbirini yesin, kim kime geçirirse. Ben tuttuğumdan alırım vergiyi diyor.
işin sonunda olan maaşlı bordrolu çalışana oluyor. Bütün ticaret yapanlar bir şekilde yolunu bulup küpünü dolduruyor. Devlet te buna göz yumuyor malesef.