Bu düzende bazı şeylerin sahibi olmak çok zor. Maalesef şu anki nesil ve sanırım ondan gelen nesilde de aynı şeyler geçerli olacak. Alım gücü diye birşey yok. Üniversiteyi bitirseniz doktor bile olsanız 32500 TL maaş alacaksınız. Doktor olduğunuz zaman da harcamalarınız ona göre olacak. Kredi çekip araç almaya kalksanız, sadece araç kredisi ödersiniz neredeyse. Asgari ücretlinin halini söylemek bile istemiyorum maalesef. Bunlar sadece bizim ülkemize özel durumlar.

Avrupa'nın ya da Amerika'nın, Kanada'nın durumuna baktığımızda ev almak, araba almak gibi şeyler neredeyse bizim için iphone 14 pro max almak kadar zor. İnsanlar yeni bir işe girip, 6-8 ay çalıştıktan sonra sıfır arabalarını da alabiliyorlar kredi ile evlerini de. Bunun çok örneğini verdim. Bugün Almanya'da yeni mezun bir kişi 2000 euro maaşla bile bir işe girse sıfır arabasını da alır kredi ile evini de alır, geçimini sağlayacak her sene de tatile gidebilecek parası da artar.

Düzelir mi Türkiye bilmem, çok zor ama ümit ediyorum sosyal ferah günlerine bir gün ülkemiz vatandaşlarıda ulaşır. Ama bugün de dahil olmak üzere Türkiye'de doğmuş bir bebek o günleri görür mü? Ümitsizim.