Firmaları takip edecek zaman ve bilginiz yoksa Yatırım Fonu almanız daha doğru olur.
Yok kendim alıcam derseniz 15-20 yıl için BIST30 içerisindeki sanayi şirketlerinin dışına çıkmamanızı öneririm.
Bu arada temettü olayına çok takılmayın, firma dürüst olsun ve para kazansın yeter, temettü verip vermemesinin uzun vadede hiçbir önemi yok.
Eğer şirket para kazanıyorsa eninde sonunda ya temettü verecek, ya bedelsiz lot verecek, yada değeri artacak, başka bir alternatif yok.
Şahsen 10 lira kazanıp 8-9 lirasını temettü olarak dağıtan firmadansa, 20 lira kazanan bir firmayı tercih ederim, temettü vermese de olur.
Ne zaman ki yaş ilerledi, artık sürekli firmaları incelemek istemiyorum dedim, o zaman temettü hisselerini seçer kafamı boşaltır keyfime bakarım.
Ayrıca bütçeniz yeterliyse çocuğunuz için hisse yerine bir arsa almayı da düşünebilirsiniz. Böylece hergün fiyatlara, haberlere bakıp kafanızı bulandırmazsınız.
bilgim hiç yok. Açıkcası paramda çok yok. 5000 Tl'lik yatırım yapıcam. sonra ay ay 500 tl eklemeye çalışıcam.
yorumlar arasından şunu al,bunu araştır diyen hiç çıkmadı malesef :/