Şahsen son kullanıcıya hizmet verdiğimde bu tarz sorunlarla bende çok karşılaşıyordum. Karşımda ki paşam, reis, knk ifadelerine devam ettikçe ben sizli, bizli konuşup mesafemi korumaya çalışıyordum. Ne yaparsak yapalım bu tarz insanlar her zaman olacaktır. Olabildiğince müşterilerinizle iletişiminizi azaltacak çözümler yaratın. Whatsapp üzeri alışveriş yerine web üzerinde pazar yapmaya çalışın. Whatsapptan ürün alan biri hemen iade vs gibi yaklaşabilir iken web'te alım yapan biri destek istemekten başka çözümü olmuyor. Paradan daha önemli şeyler olduğunu düşünüyorsanız bu konunun, Müşteri portföyünüzü gerekirse filtreleyin.
Geçenlerde bayi destek grubunda bir bayim, 1-2 tane bayan personelide var tabi grupta, destek verdiğim halde beni ezmeye çalışıyordu sürekli. Bu bayimde 2-3. en çok harcama yapan bayim o yüzden hep alttan altmaya desteği verip çıkıyordum. Sohbete veya tartışmaya girmiyordum. En son iade gerektirmediği halde bir siparişi "Ben iade ettim müşterime sende iade et" yazdı ki tabi tartışmalı bir destek sohbeti dönüyordu. Bende hizmet garantili verilmeyen bir hizmet olduğu için iade etmeyeceğimi, senin müşterin ile aranda ki ilişki beni alakadar etmez diyerek kalan bakiyesini iade edip şutlamıştım. Tabi mutlaka mali olarak az çok etkilensem de daha mutluyum. Günlerim daha güzel geçiyor. Önceliklerinizin olması gerekiyor hocam. Ekonomik özgürlüğünüzü elinize alana kadar herşeyi sineye çekmeniz gerekiyor Başka türlü zaten ilerleyemeyiz. Az çok bir müşteri kitleniz oldumu ozaman müşteride seçersiniz. uslubumu hoşunuza gitmedi, hiç cevap vermeyin basın engeli geçin. Bende günde 10-20 kişi engelliyorum böyle. Sabır.