Selamlar,
Devlet her şeyin farkında, kimin ne kadar vergi kaçırdığını kuruşu kuruşuna biliyor fakat ekonomik düzenden dolayı halka bilerek ses çıkartmıyor. Tüm mesela bundan ibaret.
Firma ismi vermeyeyim Isparta'da bir firmadan motosiklet aldım. xx.xxx₺ ödeme yaptım fakat faturamı %50 daha az kestiler, ÖTV'den vergi kaçırdılar. Ben de şirket açacağım için faturayı gider gösterme planım olduğunu söyledim ve bunun için bana üstünü beyaz eşyalı sahte fatura keserek tamamladıkları bir fatura daha verdiler. Sahte fatura kullanmak hapis cezasına kadar gidiyor.
Neden böyle olduğunu sorduğumda da bana sert bir tavırla "MOTOSİKLET ALIMLARINDA HEP BÖYLE OLUR!" şeklinde açıklama yaptılar.
Ben de GİB'e ihbarda bulundum:
Motosiklet aldığımı faturamın eksik kesildiğini ve üstünü; almadığım başka ürünleri aldığımı gösteren sahte bir fatura kesilerek tamamladıklarını bildirdim.
Yaptıkları inceleme sonucunda beyaz eşya almadığıma dair bir kanıt bulamamışlar ve ihbarım reddedilmiş.
Piyasada, örnek veriyorum 30.000₺ olan motosikleti kimse babasının oğluna bile 15.000₺'ye vermez ki benim motosikletimin fabrika çıkışı TESF'si bile aldığım fiyatlara çok yakın.
Detaylı bilgi almak için aradım fakat beyaz eşya almadığınızı kanıtlayacak veya xx.xxx₺ ödemeyi sadece motosiklet için yaptığınızı kanıtlayacak belgeniz yoksa işlem yapamayız diyorlar.
Bu hukuk sistemi bozuk değil midir?
Ben niye satış yapan adama sadece motosiklet aldığımın ve beyaz eşya almadığımın yazılı olduğu bir kağıdı imzalatayım, adam niye imzalasın?
Vergi kaçırdıkları apaçık ortada. Bu nasıl iştir?
Bu işin peşini bırakmam.