mercian adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar şunu anlamadım 20 sene dolandırıcılıktan hüküm yiyen biri 2 ay kapalı da yatıp serbest kalcamıs 40 sene yese 4 ay mi kaliyo aşiri saçma değil mi
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
izninizle Takip
lewy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Böyle bi olay varsa en büyük bize geçmiş olsun.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
takip
iyiSEO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
şuan ne olduğu belli olmayan saçma sapan bir yasa geçirildi. 7242 sayılı kanuna ek madde şeklinde. 31/07/2023 tarihi itibarıyla covit izninde olanlar faydalanıyor sadece. dosyası soruşturma-kovuşturma-yargıtayda olanların ne olacağı belli değil. bu yasayla kapalıda kalma süresi düşüyor açıkta yatırmaya çalışacaklar sanırım.
Yorumları okuyunca bu son cıkan infazdan bahsettiğinizi düşünüyorum bu konuda öyle birşey yok hocam bu yeni yasada sadece izinde olanları geri döndürmüyor 5 sene daha ileri attıki bu 31 temmuzdan önce açıktan izne yeni ayrılanlar (kapalıdan yeni acıga cıkanlarda) geri dönmüyor buda ceza evlerini boşaltmıs rahatlatmıs oluyor. denetimi 3 sene ye çıkardı kapalı ceza evinden iyi halli olarak 3 sene erken acıga cıkabiliyor yani adamın 8 sene cezası kaldıysa yatar (3 kapalı) bu adam acıga 8 sene kala cıkmıs olacak dogal olarak acıkta fabrikalarda yada mugla dalamanda ki büyük tesislerde çalıştırdıgı işçiler hep izinde ve geri dönmeyecek oldugu için bu adamları oralarda calıstırmak için kapalıya 3 sene erken verdi ceza evlerinden büyük oranda gelir saglanıyor mugla dalamanda dönümlerce acık ceza evi binlerce büyük baş hayvan var mahkumların bakımını yaptıgı , türkiyenin bütün ceza evlerine hatta dısarıya bile satılması için üretimler yapılıyor bu işçiler hep izne ayrılacagı ve geri dönmeyeceği için kapalıdan açıga erken geçiş verdi büyük ihtimal 31 temmuzdan itibaren cıkanları 5 yıl izin olayıda kalkacak yani 8 yıl cezan varsa 3 yıl denetim oldu 5 yıl acıkta yine yatacaksın.