Dediklerinizin çoğuna katılıyorum bende. Zaten ülkenin durumu ortada ve bu haldeyken memur resmen asgari ücretli gibi hiçbir etkiye sahip değil. Evet dediğiniz bazı kurumlar var ve çok farklı yapıları var ancak bunlarda çok fazla değildir. Sorunu memuriyet bazında çözmek istediğinizin farkındayım memurla alakalı konulara normalde girip okumam bile zaman kaybıdır ancak forumda son zamanda memurlara karşı sürekli konular açılınca merak edip bir kaçına girdim ve insanların ortak düşüncesi ülkenin bu durumda olmasının sebebi memurlar....
Bu ülkenin sorunu memurda değil amirde değil asgari ücretli değil esnafta değil. Bu ülkenin sorunu ahlaksızlık, hırsızlık, dolandırıcılık vs. bir sürü sorun. Bunlar hayatın her alanında sizi bulur ve bulacak. Sistemin kökten değişmesi lazım. Onuda isteyen yok.
Eğer bir gün bir kişi kalkıp r10 da neden senede 4 kere mtv ödüyoruz neden hazine hesabı eksilerde neden 10 bin liralık ürünü 50 bin liraya alabiliyoruz diye konu açarsa o zaman samimiyetine inanırım. Bunun dışındaki sorunlar bozulan düzende gayet makul olaylar.
Ülkede en güvenilir devlet kurumu meteoroloji müdürlüğü seçildi. Meteoroloji genel müdürünün oğlunun sünnet düğününü kır düğünü yaptığı gün sağanak yağmur yağdı. Diyeceklerim bu kadar Link
https://www.cumhuriyet.com.tr/turkiy...-kaldi-1946642
hocam bahsettiginiz konular da aciliyor ama çoğunun sonu siyasi tartisma ile bittiğinden siliniyor. zira bahsettiginiz sorularin cevabı en nihayetinde herseye yetkisi olan tek bir kişiye cikiyor. liyakatsizlik en teperden geliyor. mesela nerede dolarla mi maas aliyorsunuz diyen damat? bugun 30 lari goruyorsak sebebi o zaman nereye gittigi belli olmayan paralardir vs.
bu arada şu konuda da katiliyorum size, ulkenin sorunu memuriyet veya taksiciler veya sebzeciler falan degil. cok daha temel bazi karakteristik sorunlar var orasi ayri.
son zamanlarda bu tur konularda artis gorme nedeniniz ise artik cani burnunda bir suru dertle ugrasan vatandaslarin bazi memurlarin bu abuk subuk trip ve tavırlarına tahammul edecek sabirlarinin kalmamasi olabilir