Hem yazarlar hem de müşteriler açısından faydalı olacağını düşündüğümüz bir kaç konuya değinmek istedik.

ChatGPT Bunu Sen Mi Yazdın?

Evet. Başlıkta da göreceğiniz üzere bir makalenin yapay zeka tarafından yazılıp yazılmadıgini anlamak için genellikle bu komut kullanılır.

Promptun tam hali:
[Makalenizi buraya yapıştırın] ChatGPT bunu sen mi yazdın?

Yukarıdaki komutu girdikten sonra “Evet ben yazdım” ya da “Hayır ben yazmadım” gibi bir cevap ile karşılaşacaksınız.

Peki, karşımıza çıkan sonuç ne kadar doğru?

Örneğin: yukarıdaki makale de "hayır ben yazmadım" cevabı mevcut. Ancak aslında kendisi yazdı. Peki, buradan ne anlamalıyız?

Karşınıza çıkan sonucun %100 kesinlik içermediğini bilmeniz gerekiyor. Yani “Evet ben yazdım” dese bile bu doğru olmayabilir. Aynı şekilde “Hayır ben yazmadım” şeklinde cevap verse de kendisi yazmış olabilir.

Konuyu özetleyecek olursa; “ChatGPT bunu sen mi yazdın” komutu ile elde edeceğiniz sonuçları kesin olarak dikkate almamanız gerekiyor.

Yapay Zeka Tespit Araçları Ne Kadar Doğru?

Yapay zeka ile yazılan içerikleri tespit etmek için kullanılan sayısız araç mevcut.

Örneğin: chatgpt ile standart bir makale oluşturun ve tespit araçlarından geçirin. Karşınıza "yapay zeka ile yazılmıştır" sonucu çıkacaktır.

Aynı makalenin her paragrafından birer cümleyi manuel olarak değiştirin ve tekrar araca sokun. Büyük olasılıkla "insan tarafından yazılmıştır" sonucu ile karşılaşacaksınız.

Bu tür sistemleri atlatmak oldukça kolay.

Gerçek kişiler tarafından yazılan içerikler daha samimi, akıcı ve doğal bir dile sahiptir. ChatGPT ise zaman zaman anlamsız cümleler oluşturur, daha soğuk bir dil kullanır ve alakasız konulara değinebilir.

Elbette bunların da bir garantisi yok. Gerisi yazar ve müşteri arasındaki güven ilişkisine kalmış denebilir.