ben r10'a 2-2.5 senedir üyeyim ama çok eskiden beri bulunduğum bir platform, 2017/2018 döneminden beri burdayım. belki çoğunuz beni tanımıyor ama ben çoğunuzu başka başka yerlerden tanıyorum. eskiden sadece bişeyler öğrenmek için ve kendimi geliştirmek için takip ediyordum ama son zamanlarda benden mi kaynaklı bilmiyorum ama baya baya sosyal medya gibi oldu benim için. açılan bunca boş konu içerisinden çıkacak 1-2 mantıklı konudan benim bir beklentim yok artık, sadece kanser hissi veriyor. zaten hafta içi günlük 3-4 saat vakit bulabiliyorum bununda neredeyse tamamı burada geçiyor. yazdığım çoğu şeyi hiç düşünmden can sıkıntısından anlık olarak yazdım, hatta sonradan çoğunu saçma bulup yanlış anlaşılabilir diyerek sildim. hiçbir zaman ciddi bişey yazmadım (bilgi paylaşımları hariç). benim kendim bile ciddiye almadığım şeyler bunlar. hesabımı silebiliyorsam silerim, silemiyorsam da 1 senelik tatil modu düşünüyorum. kalıcı olarak bir uzaklaşma değil, sadece bi kaç ay yada sene ara vermek istiyorum. uzak durmaya çalıştım ama olmuyor en fazla 3-4 gün girmediğim oldu. bende mecburen silmek istedim. zaten yeterince stresli biriyim her şeyi kafaya takıp uzun uzun düşünüyorum, yolda biri selam verse neden selam verdiğini bile kafaya takan biriyim ben. sürekli bişey düşünmekten, kafaya takmaktan, düşünmekten ve stresten hasta olmaktan bıktım. bağımlılıklar sadece zarar benim açımdan. r10'da tanıdığım ve kendimi geliştirmemde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. bu konuyu açış amacım ise; ileride birgün tekrar r10'a dönebilirsem eğer benim açımdan bunca süre zarfında neler değiştirebilmiş olduğumu görmek istiyorum. tekrardan teşekkür ediyorum hepinize.