Ev kiraları eğer lüx değilse bir kişinin geçimini sağlayacak düzeyde olamaz. Standart bir ev bir kişiyi dahi 1 ay boyunca geçindirebiliyorsa zaten ödeyen kişinin tek yaşadığını dahi varsaysan en az 2 kişi geçindirecek ücret kazanması gerekir. Asgari ücret tutarında ev kiraları belirlerseniz ülkede max. maaş olarak işverenlerin gözünde asgari ücretler varken kimse geçinemez. Öncelikle ev kiralarını ek gelir olarak görmeniz ve ana geçiminiz yapmamanız gerektiğini anlamanız lazım.
Bende bunu anlamıyorum ev neden yatırım aracı olarak kabul edilmiyor. Parası varmış değerinin artacağını bildiği için buna yatırmış. Şimdi de yeni moda bu oldu sanırım ev yatırım aracı değildir. Bal gibi de yatırım aracıdır. Ayrıca neden olamıyor ben yüksek söylerim maddi gücü yeten tutar yetmeyen tutmaz olay bu kadar basit. Ayrıca çok tanıdığım var İstanbul'da evlerini kiraya vermiş memlekette ya da Ege'de bir sahil kasabasında yaşıyorlar başka da gelirleri yok. Ben şu insanla geçinemiyor iken böyle şeyler olmaz diyenleri de anlamıyorum. Yahu herkes birey değil mi ben neden hiç tanımadığım adam geçinemiyor diye kendimi ona göre endeksliyorum. Geçinemiyor ise ona göre hareket edecek.