LANCE adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tam tersi kardeşim kiracılar ev sahiplerinin malına çökmese düşer. Bende evlerimi boş bırakma kararı aldım. Boşalanı boş tutucam.
Senin gibiler olaylara sadece tek taraflı bakıyor. Benim 2 tane evim var ama aile geniş yaşayamam o yüzden kiradayım. Ama şuan benim 2 evim 1 tane kiramı ödeyemiyor Niye dersen bu %25 muhabbeti. Ayrıca kirayla geçinen de çok insan var. Sen bize 5 milyona bi daire al 2-3 bine kiraya ver biz oturalım rahat rahat

Biraz at gözlüklerinizi çıkarın lütfen. Biraz empati.
Bu arada gerçekten aç gözlüleri buradan ayırıyorum. Ama mal sahibinin malına çökenleri de anlamıyorum.
Hocam tek taraflı bakmıyorum, her kiracı baldır şekerdir de demiyorum ki biz de aynı durumdayız evde depremzedeler vardı biraz toparlandı çıkmak istediler şuan boş duruyor ne yapacağız bilmiyorum da kiracıların tamamı da baldır şekerdir demiyorum ciddi sorunlu tipler de var.

Evlerin 2-3 milyon olmasını sorun etmeyip kiraların artışını hatta asgari tutarının üzerine artmasını doğru görüyorsunuz o garibime gidiyor, neden evler 2-3 milyon oldu diye söylenmiyorsunuz da kirayı arttıramıyorum diye dert ediniyorsunuz? Eleştirilmesi gereken asıl mesele dengesiz yükselen emlak fiyatları, burada %99 ve aç gözlü derken de o kadar iyi biliyorum ki evler 2 milyondan 500k bile düşse ev sahiplerinin %99 u o kiraları düşürmeyecek.

Ev kirası ile geçim hakkında arkadaşa yazmıştım tekrar edeyim: Ev kiraları eğer lüx değilse bir kişinin geçimini sağlayacak düzeyde olamaz. Standart bir ev bir kişiyi dahi 1 ay boyunca geçindirebiliyorsa zaten ödeyen kişinin tek yaşadığını dahi varsaysan en az 2 kişi geçindirecek ücret kazanması gerekir. Asgari ücret tutarında ev kiraları belirlerseniz ülkede max. maaş olarak işverenlerin gözünde asgari ücretler varken kimse geçinemez. Öncelikle ev kiralarını ek gelir olarak görmeniz ve ana geçiminiz yapmamanız gerektiğini anlamanız lazım.

Ek olarak burada 2 eviniz kiradayken 1 kiranızı ödeyemiyor ve o 1 ev çok aşırı lüks fiyat farkı yaratacak bir ev değilse burada söylediğim lafları sizin değil kiraladığınız evin sahibinin üzerine alınması gerekir. Evlerinizi kiralamanın da tamamen sizin inisiyatifinizde olmasını savunuyorum zaten, para sizin almışsınız keyif sizin vermezsiniz...