Ev sahiplerinin %99'unun aç gözlülüğü bitse zaten kiralar düşer...
Hem ev sahibiyim hem kiracıyım. Hükümet öyle bir politika izledi ki aynı burada yaptığınız gibi ev sahibi ile kiracıları birbirine düşman etti. Ev sahibinin aç gözlülüğü demişsiniz bu adamın başka bir geliri yoksa sizi vuran fiyat artışları ve enflasyon o kişiyi de vurmuyor mu? Yoksa ben rahat edeyim de gerisi ölsün bitsin umrumda değil diyenlerden misiniz sizde? Şu an bir senaryo koydular ortaya ve tıkır tıkır işliyor. Önce ev sahipleri ve kiracılar birbirine düşürüldü sonrasında sayıları daha az olan ev sahiplerine bütün ihale yıkılıp kiracılara bak sizin için uğraşıyoruz imajı verildi. Mağdur edilen ev sahipleri biz sizin için mücadele ediyoruz denilerek kiracılardan oy toplayan iktidar.
Gelmeli zaten adam evini boş tutuyor kiraya vermiyor diğerleri de nasılsa kiralık ev bulamazlar diye kirayı yükseltiyor da yükseltiyor.
Bu söylediğinizi bir tane rasyonel bir veriye dayandıramazsınız. Zamanında almışım evimi ister otururum ister garsoniyer yaparım ister arada sırada içine girip çıkar aaa benim burada da evim varmış derim kime ne. Ayrıca yukarıda bir arkadaş daha yazmış şu an kiracının boşalttığı evin tadilatı vs derken astarı yüzünden pahalıya mal oluyor. Bir evim var kendim de başka yerde kiracıyım bir ev daha almayı düşünüyorum. Alabilirsem eğer o evi kesinlikle kiraya da vermem oradan gelecek üç kuruş için evin içine ettiremem.
Eğer böyle bir düzenleme çıkarsa yapacağım şey de çok basit. Evimi şirkete devir edeceğim. Boş evi de şirketime home office olarak gösteririm hadi gelip evin boş olduğunu kanıtlasınlar bana devlet bile burada şirketin varlığını kabul etmiş içerisinde eşya yok diye yok kardeşim bu ev boş kiraya vermemişsiniz mi diyecekler güldürmeyin beni.