Mesleğinizi yapmayacak olabilirsiniz ama yarının ne getireceği bilinemez ve o diplomaya ihtiyacınız olabilir. Her şeyi geçtim, sosyal statü, mahalle baskısı, eş bulma gibi konularda bile malesef diploma etkisi oluyor.

27 yaşında mezun olmuş biri olarak, hiç bir zaman hayalim diplomamı kullanmak değil, babamın şirketinde işlere devam etmekti. Ama... Babamın işleri ters gitti ve battı. İnanın bir ekmek alacak paramız yoktu. Babam intihar falan etti durumu kabul edemeyip vs vs... Kısacası çok zor zamanlardı.

O an okulu bitirmem gerektiğini anladım, çok hızlı bir şekilde hiç ders bırakmadan tüm dönemleri tamamladım, dayımın yardımıyla yaz okullarına gittim ve bir şekilde okulu bitirdim.

Hiç aklımda olmayan o diploma işime yaradı. Bankaların sınavlarına girdim ve iç denetimde işe başladım. 5 yıl boyunca çeşitli bankaların iç denetim biriminde çalıştım. Kendime ve aileme yetecek kadar para kazanabildim.

Kısacası hayatın ne getireceği asla belli olmuyor. Çok büyük cerrahlar elleriyle para kazanırken, trafik kazası geçirip ellerini kaybedebiliyor. Her zaman bir B, C, D planınızın olması gerektiğini ve refah seviyenize ilgili her önlemi almanız gerektiğini düşünüyorum.