Son zamanlarda bir yazı kaleme alıp, forumdan 3-5 kuruş birşeyler kazanmaya çalışan öğrenci kardeşlerime ilham olmak yol göstermek istiyordum bugüne nasipmiş.
Konu basit Makale yazarak kiramı ödeyebilecek kıvama geldim hile hurda olmadan tamamen alın teri ve 1 bilgisayar ile gelin sürece başlamadan önce sizlere biraz kendimden bahsedeyim.
30 yaşında Antalya'da yaşayan yeni evli bir kardeşiniz, arkadaşınız ağabeyinizim. Malum ekonomik şartlarda evlilik yapmak bir insanı oldukça borca sokan bir husus ben bu işlere bir faturam ödensin, bir taksitim ödensin diyerek ağırlık verdim, şu an geldiğim noktada sadece kiramı değil bazı kredilerimi de öder hale geldim ve ben bu işi hala part time olarak yapıyorum.
Lafı çok uzatmayı seven bir insan değilim direk konuya girip okuyanları sıkmak istemiyorum.
r10.net üzerinden para kazanmak forumdaki herkesin elbetteki idealleri arasında bazılarımız sadece hizmet almak için kullanıyor onları tenzil ediyorum.
Bende bu amaçla başladım bu işlere kendime blog sitesi açtım adsense hikayem bölümünde saatler geçirdim kim ne yapyıor sitelere diye oku dene oku dene sonuç başarısızlık, aslında şu an o açtığım sitelere baktığımda başarısız olmadığımı sadece sabırsız olduğumu görüyorum, bilmiyorum herkes benim gibimi ama ben bir iş yapıyor isem dönüşünü hemen almak isterim adsense böyle bir olay değil arkadaşlar zaman ve sabır gerektiriyor gerçekten bu da benlik değil.
Yeni bir yol arıyordum ki makale yazmak aklıma geldi, satış konusu açmadan ilanlara mesajlar atmaya başladım ve forumun makale konusundaki çöplüğü olan taban fiyattan paket satış sitelerine yazılar yazmakla başladım. Biraz şans biraz doğru insanlar ile karşılaşmak biraz da aldığın paranın hakkını verme cabacı beni hiç ummadığım yerlere getirdi.
Bir arkadaşımızın sitesine makalelerini yazdım ve kendisi yayınladı işin enteresan kısmı bu yazılar birkaç saat içinde indeks aldı ve bu zor sektörde birçok kelimede site ilk sıralara yerleşti, bunun üzerine bu arkadaş beni başka kişilere önerdi ve ben paket satış sitelerine sürekli yazı üretir hale geldim. İnanın iğrenç bir iş sürekli 'instagram takipçi satın al' kelimesine içerik yazmak sürekli aynı konular yaratıcılığım yetmiyor artık üretemiyordum ki forumda SEO hizmeti veren bir arkadaş çıktı karşıma referans olarak kendi sitelerimi ve bu paket sitelerini gösterdim ve yine taban fiyattan çalışmalara başladık bu arkadaşın SEO bilgisi ve benim makalelerdeki kalite birleşince iş yaptığımız herkes memnun oluyor, taban fiyattan yazsamda bu SEO işleri yapan arkadaş her işte bonus ödemeler yaptı.
Artık iş ciddileşiyordu ve ben bu işte daha iyi olmalıydım, işte bu işte benim hayatımı değiştiren 2. nokta ise bu anda oldu eşim ile konuşup bir şirket kurmaya karar verdik gelir büyüyordu vergisi vermeliydik ve şirketimizi eşimin adına kurduk, bu nokta ise bizim patlama noktamız oldu meğer makale yazdırırken faturaya ihtiyaç duyan ne kadar kişi varmış.
Günler haftaları kovaladı iş hacmim giderek arttı bir kere içerik yazdıran mutlaka bir içerik daha istiyordu bunlar 5-10 adet olarak geliyordu işten sonra saat 18:00'da eve geliyor direk PC geçiyor sadece akşam yemeği için mola veriyor 23:59'a kadar çalışmaya devam ediyordum ki artık aldığım para ile verdiğim emeğin eş değer olmadığına karar verdim ve daha prem. müşterilere ulaşmak için satış konumu hazırladım ve fiyatlarımı taban fiyattan biraz yüksek tuttum inanır mısınız işlerimde 1 tane düşme olmadı aksine daha da arttı ve ben artık işleri başka makale yazarlarına yönlendirmeye başladım çünkü yazacak zamanım yoktu, benim para kazanabileceğim bu işten 6 saatim vardı bu 6 saatten maksimum parayı kazanmalıydım ama fiyatlarımı daha da yükseltmek müşterilerimi kazıklamak olabilirdi kalitem o seviyede değildi bana göre.
Gerek yurt içi gerek yurt dışı makale yazımı ile ilgili bulabildiğim tüm kaynakları okumaya başladım iş yerinde molalarımda bu eğitimleri izliyor kendimi geliştirmeye çalışıyor günlük mutlaka belirli saatimi kitap okumaya ayırıyor uykumdan feragat edip yeni kelime kalıpları öğrenmeye çalışıyordum. Artık tamam dedim ve fiyatlarımı piyasanın bir hayli üstüne yükselttim, bu zam ile birlikte iş hacmim baya bir düştü günde 3 saat filan makale yazmam yetiyordu ancak kazandığım para aynıydı ancak makalelerim daha kaliteli ve vakit ayırabildiğim için daha başarılıydı bu da benimle çalışan kişilerin dikkatini çekecek ki ilk editörlük işlerimi almaya başladım 3 haber sitesine günlük içerik girişi için anlaştım yaklaşık 3.000,00TL lik bir anlaşmaydı mutluluktan evin içinde koşturuyordum zira bu uzun süreli bir işti ve ben artık bu ay 3.000TL garanti kazanacağım diyordum ki bir ajanstan mesaj geldi acil 5 adet tanıtım yazısı talep etti, kabul ettim zira haber editörlüğüne ayırdığım vakitten sonra 3 saatlik boşluğum vardı yazdığım makale karşısında bu siparişi veren kişi şok yaşadı kendisi forumda ama adı bende kalsın

ve onunla 1 aylık bir çalışmamız oldu 1 aylık diyorum çünkü sonrasındaki çalışma nerdeyse ortaklığa dönüştü artık müşterilerinden gelen mesajları direk bana iletiyor emoji ile tamam deyip aynı gün içeriğini teslim ediyordum ay sonu ise hesaplaşıyorduk makaleden aylık gelirimi böylelikte 4.500 - 5000 seviyelerine getirmiştim bu süreçte editörlük işi bitenler yeni gelenler düzensiz günlük işler vs.vs. geliyor bakın arkadaşlar şu an iş almamak için prem. üyelik bile almıyorum satış konumu güncellemiyorum neden çünkü ben artık bir networke sahibim bana kendiliğinden ajanslar geliyor. 1 senenin sonunda geldiğim noktada ise aylık makale gelirim 8.000,00TL seviyesine ulaşmış durumda ve bir belediye ile metin yazarlığı konusunda anlaşmak üzereyiz anlaşma kapsamında sosyal medya gönderi açıklamaları duyurular vs. tarafımca yazılacak sabit aylık ücret alacağım ve bir kelime sınırı vs. olmayacak bu gelir ile birlikte artık kiram, aidatım ve birçok faturam sabit ödeniyor olacak ben ise çalıştığım işteki maaşım ile geçinip borçlarımı temizleyebileceğim.
Uzun olmasın dedim ama yine de uzun oldu, imla kurallarına pek dikkat edemedim, düzenlemeye de üşendim açıkçası kusura bakmayın, boş yapmışsın vs. diyen arkadaşlara da saygı duyuyorum ben burada 1 kişi bile olsa motive etmek bir yola baş koydu ise devam etmesini sağlamak için bu yazıyı kaleme aldım.