YDÜ'de okudum, en son 2010'da oradaydım ve ''sosyal hayat harika'' demenize çok şaşırdım. Muhtemelen bizden sonra harikalaşmış. Onun dışında dedikleriniz o zaman da geçerliydi, her zaman pahalıydı Türkiye'ye göre. Konu sahibinin başlığındaki ''sakın buraya gelmeyin'' lafını ben de ''kumar ve fuhuş'' merakınız yoksa sakın bu taraflara gelmeyin, hayırlı bir şey yok buralarda diyordum. Çünkü o dönemler Kıbrıs=gece klüpleri, striptiz klupleri, kumarhanelerdi.
En fazla Mağusa da sahile gidiyordun, Girne de iki geziyordun, Lefkoşa'da Ortaköy'e falan takılıyordun pek de sosyal bir hayat yoktu çok harcayacak paran yoksa. Gelen asker ve öğrenciyi para kasası olarak görüyorlardı çoğu.
Üniversitede bile bu parasal mevzuyla ilgili bir örnek yaşadım; verilen proje epey masraflıydı, hocama kendi emeğimle daha düşük bütçeli yapabilir miyim dediğimde ''evladım paran yetmiyorsa niye buraya okumaya geliyorsun'' demişti pişkin pişkin. Proje 1:1 mobilya tasarla, mukavva al, sanayiye gidip o modeli mukavvalardan pres/yapıştırma yöntemiyle yaptır, araç kirala okul bahçesine getir notunu al, yine araçla o mobilyayı götür at ne yaparsan yap. 4 kişi 1 mobilya giderini paylaşacaktı, o yıl da ekonomik olarak biraz zordaydık, ben de 1:1 mobilyayı kendim yapayım demiştim masumca, aldığım cevap da buydu. Ne kişisel emek, ne bir zeka kullanımı, yani para ver projeyi yaptır o dersi geç olayıydı. Tabi her ders böyle değildi ama böyle de bir anım vardır. Belli ki epey değişmiş sizin anlattığınıza göre.
Bunlara rağmen, Kıbrıs halkından çok çok güzel insanlar da tanıdım, Adıyamanlı, Hataylı çok dostlarım da oldu.
Ben

güzel sosyal insanlar dostlar tanıtım

kıbrıs halkında da elbette olmaz mı? harika insanlar var ama sosyal hayat güzedi şahsen, 3 buçuk ay kaldık güzel ortamlar gördük ( kumar yada benzeri değil)
ama işte değişti

çok değişti.