KupeliHoca adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok söylemek istediğim o değildi. Zaten yazmışsınız "anlamıyorsa iyi günler hocam diyorum ne diyeyim... " saygısızlık yapıyorsunuz anlamında size direkt bir söylemim yok.

Söylemek istediğim karşınızdaki kişi de sizin "ülkemizdeki alım gücünün ne derece sıkıntılı olduğundan bahsediyorum" dediğiniz ülkede yaşıyor. Herkes cebindeki paranın hesabını yapıyor. Emeğin, ürünün ne olduğu önemli değil. Para kazanmak için çabalayan herkesin yaptığı şey aynı. Bu yüzden tek taraflı düşünülmemesi gerekiyor diyorum.

Sonuç olarak "ölücüler" diye tabir edilenlerin yanında "fırsatçılar" da var. Herkesin fiyatı herkese uyacak diye bir şey yok. Şöyle örnek vereyim: Standart bir kullanıcı için Apple marka bir pc de Asus marka bir pc de aynı işlevi görür. Cebimizde para olsa gidip hepimiz birer iMac alırdık ama yoksa aynı işlevi gören daha ucuzuna yönelebiliyoruz.
Tabii ki, kesinlikle haklısınız. Ben söyleminizi genel dolayısıyla şahsıma diye düşündüm buna bozulmuştum biraz.

Eskiden müşteriler kaliteli hizmet almak için detay ve ayrıntı sorarken, şimdilerde nasıl yapsak daha ucuza olur diye sorularını yöneltiyor. Yani insanların cebindeki kuruşlar sınırlandığı için nasıl daha ucuza hizmet alırım derdine düşüyorlar. Bu konuda hak veriyorum size değerli hocam.