Olaya çok tek taraflı baktığınızı düşünüyorum.
Mezarcılarla iletişim kurmuyorum, cevap vermeyin kendi yoluna gitsin.
Fırsatçılara ne diyeceksiniz? 5 -7 bin arası yapılacak sisteme 50 - 60 bin lira isteyenler var. Fiyat yüksek geldi teşekkürler dediğimizde gülüp dalga geçenler var. Burada kimse tekel değil haliyle daha ucuza yaptırmak normal olmalı. Tabiki
ucuz etin yahnisi yenmez ama işi layığıyla ve ederiyle yapanları bulmak için çabalamak gerekiyor.
Kısa bir iş veya basit bir iş diyenler çıkıyor genelde, veya hocam n'aptın sen yaa diyenler. Önce ülkemizdeki alım gücünün ne derece sıkıntılı olduğundan bahsediyorum hemen ardından o kısa iş için benim hayatımın en güzel yıllarını çalışarak geçirdiğimi anlatıyorum. Anlıyorsa ne ala, anlamıyorsa iyi günler hocam diyorum ne diyeyim...
Buna da katılmıyorum. Sonuçta karşınızdaki kişi de size vereceği parayı yoldan toplamıyor. O da bir şekilde emeğini satıp para kazanmak zorunda. Sizin emeğinizin başka insanlardan daha üstün olduğunu mu düşünüyorsunuz? Belki karşınızdaki kişi de en güzel yıllarını çalışarak geçirip size yapacağı ödemeyi kazanıyordur.
Sonuç olarak karşınızdaki kişi kim olursa olsun, size ne teklif ederse etsin. İşinizin, emeğinizin bir karşılığı tabiki olacak. Bu karşılığı da elbette siz belirleyeceksiniz buna lafım yok. Fiyatta anlaşırsınız veya anlaşmazsınız. Saygıyla reddedin yeter.