Merhaba daha önce bununla ilgili kendi çapımda bir yazı yazmıştım. İlk konuya
buradan bakabilirsiniz. Bu konunun ikinci yazısını yazmak istedim. Bilen arkadaşlar vardır muhakkak.
Doug Cunnington diye vatandaş var niche siteler falan yapıyor kendi kanalı var youtubedan bakabilirsiniz. Bu arkadaş İngilizce kısaltması KGR Türkçesi anahtar kelime altın oranı diye bir şey bulmuş ya da öğrenmiş. Konuyu kısaca anlatayım. Site hiti artırmak için uzun kuyruklu anahtar kelimeleri hedefleyebilirsiniz. Örnek resim aşağıda. Ayakkabı kelimesini hedefliyorsak uzun kuyruklu anahtar kelimeyi yani çocuklar için en iyi koşu ayakkabısı ile ilgili makale yazarsanız dolaylı olarak ayakkabı kelimesini hedeflemiş olursunuz yani bir nevi kelimenin etrafından dolaşmış oluyoruz. Şimdi uzun kuyruklu anahtar kelimeyi bulduk diyelim ama bu kelimenin belli başlı özellikleri olması lazım altın oran olması için.
1- Kelime aranma hacmi 250 yi geçmeyecek veya o civarda olacak. Bunu semrushda kısıtlayarak yapabilirsiniz.
2- Kelimenin aranma sonuçlarını bulmamız gerekiyor. Bunun için google şunu yazmamız gerekiyor.
ALLİNTİTLE: KELİMEMİZ örnek resim aşağıda ( not sürekli bu şekilde arama yapınca google amca uyarı verir ama önemli değil )
3- Bu şekilde arama yaptık çıkan sonucu kelimenin aranma hacmine bölüyoruz. Yani bu kelimenin aranma hacmi 250 diyelim. Allintitle yapıp kelimeyi googleda arattık sonuç 2 diyelim. Formül alttaki resim. Böldüğünüzde 0,25 altında ise bu kelimede yüksek sıralama alabilİrsiniz. 0,25 üstünde ise rekabet zor ve sıralama alamazsınız.
İlk başta uğraştırıcı gibi görünse de bir süre sonra kolay gelmeye başlıyor. Bu işlemi otomatik yapan bir şey yok maalesef bulduğunuz kelimeyi bu şekilde araştırmanız lazım. Daha önce satılan eski sitelerimden birinden örnek yazacağım.
Kelime : samsung çamaşır makinesi ekran işaretleri ARANMA HACMİ 250 ALLİNTİTLE YAPTIĞIMIZDA ÇIKAN SONUÇ 2 FORMÜLE GÖRE 2 BÖLÜ 250 sonuç 0,0008 YANİ 0,25 DEN KÜÇÜK VE MAKALE İLK SIRADA. Samsung firmasının kendi sitesi bile geride kaldı .
Bu konuyu bilen gören arkadaşlar vardır bilmeyenler için ve etkisi kanıtlanmış olması nedeniyle yazdım. Bu formül her zaman işe yaramaz ama yeni sitelerde başlangıç için gayet güzel taktiktir.
HAYIRLI GÜNLER DİLERİM.
NOT:
@fatihodaci; arkadaşımız aşağıdaki şablonu oluşturmuş kullanabilirsiniz. Teşekkürler.
https://docs.google.com/spreadsheets...jTGEhwVRg/copy