Mülkiyet hakkına aykırı bir iş olur mülk sahibi mülkünü ister kiralar ister bekletir kendisine kalmış bir şey. Niye kiraya vermiyorsun diyerek bir nevi ceza kesilmesi doğru olmaz.
Hükümet konut sıkıntısını çözmek istiyorsa öncelikle yabancıya konut satışını sınırlamalı. Antalyada son 2 yılda en fazla konut yabancılara satılmış. Yaptıkları şeyler ile söyledikleri arasında uçurum var maalesef ve bana samimi gelmiyorlar bu konut sıkıntısı hakkındaki açıklamalarıyla.
O zaman onunda çözümü var hocam. 2. evi olanlardan daha çok emlak vergisi alınır. 2. arabası olanlardan da daha çok mtv alınır sorun çözülür. Hatta her 10 yılda 1 araba alanlardan düşük ötv alınır, birden fazla araba değiştirenlerden ise daha çok vergi alınır. İlla boş ev vergisi olacak diye kavram yok.
Burada önemli olan konu ülkede ciddi bir "gelir adaletsizliği" var. Bazıları hayatı boyunca çalışıp 1 ev, 1 araba zor alırken, bazıları sürekli araba değiştiriyor. Ve sürekli topraktan ucuza ev alıp pahalıya satmaya yada kiraya vermeye çalışıyor.
Bi yerlerden gelirleri olan, bazı çiftçiler "tarla benim değil mi ister ekerim ister ekmem" diyor.
Bi yerlerden gelirleri olan, bazı ev sahipleri "ev benim değil mi ister kiraya veririm ister boş bekletirim" diyor.
Bi yerlerden gelirleri olan , bazı esnaflar "dükkan benim değil ister açarım ister açmam, istersem günde 1 saat açarım diyor.
vs. vs.