Uzunca bir süredir Türkiye'deki firmalarda çalışmayı bıraktım. Diplomasız büyük firmalara "ASLA" falan diyenlere aldanmayın. Yeterince çalışırsanız, iyiyseniz herşeyi kılıfına uyduruyorlar. Bir bankada yaklaşık 2 sene boyunca mobil geliştirici olarak çalıştım. Yükselerek geldim oraya lakin Türkiye'de olunca işler saçma sapan ilerliyor. Bunu uzunca bir süre deneyimledim. Aktif olarak 2008 den beri firmalarla çalışıyorum yeter Yaklaşık 2 senedir yurtdışına remote çalışıyordum. Defalarca görüşmeye girdim bir allahın kulu dahi diploma sormadı. Sadece, Kasım ayı içerisinde Almanya'ya kalıcı olarak yerleşeceğim (firma çağırdı) belgeleri bildirirken mesleki yeterliliğini ispatlamak için saçma sapan uğraştım. Onun haricinde herşey şiir gibi aktı gitti. Yani demem o ki diploma şarttır kısımlarını geçiniz bitti gitti o işler (bu sektör için). Girin https://www.apple.com/careers/us/ bakın bakayım kaç tane yazılım ilanında üniversite veya okul şartı var : )

Düzeninizi kurmuşsunuz, şirketinizi işletiyorsunuz bu saatten sonra kimse size akıl veremez. Kralı gelsin, geçin o işleri. Bunun muhasebesine burada cevap bulamazsınız bu sizin bileceğiniz iş. Tavsiye alacaksanızda şirketten vazgeçip veya kötü bir senaryo gerçekleşirse ve yurt içinde çalışma hedefiniz var ise, bir şekilde tamamlayın 4 yıllık süreçleri çok hızlandırıyor...