Laobs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Türkiye'de neden dropshiping adına mükemmel denilecek bir hizmet, 0 bilgiye sahip olan bir kullanıcı'ya neden dropshiping imkanı tanınmıyor?

Bahsetmek istediğim şey kısaca şu güzel bir kullanıcı yönetim paneli, bu panelde gerekli yönlendirmeler, başlangıç rehberi ile nasıl yapılacağını bahsetmek, kargo anlaşmaları, trend ürün takipleri ile kullanıcın cebini düşünen ona göre ürün bulup stoklarına ekleyen bir ana depo.

yok x giyim sitesi, x takı sitesi, x iç giyim sitesi, x ayakkabı sitesi, bunlar ile niye kullanıcıyı uğraştırıyoruz ki? ne gerek var.

İşin başında sağlam ekip, güzel araştırmalar, satış geldikçe ana deponun ve kullanıcın kazandığı sistem, bu sistemde kitleleri olan güzel satıcılar olur ise piyasada ki pazarı güzel bir pazarlama ile yönetmek kolay, bütçesi olan birisi bu alana umarım kafa yormak ister.

Saygılarımla.
Dropshipping olayı bana çok imkansız gibi geliyor hocam,

Tedariksiz ürün satışını nasıl yapıcaksınız?
• Dijital bir ürün olsa okey, o yapılır.
Ama iş bir giyim ürününe veya elle tutulur bir şeye gelince bu benim gözümde imkansızlaşıyor.

1.’si hiç bir tedarikçi-toptancı tek ürün satımı yapmaz, eğer yapacak ise bunun adı niye toptancı?

2.’si eğer tek ürün satımı yapıyor ve kargoyla vs her şeyle kendisi uğraşıyor ise bunu neden gidip bizim satacağımız yerlerde bizim gibi yüksek fiyata satmıyor da gelip bize çok uygun fiyata veriyor? Sonuçta aynı uğraşı vericek, fakat bu şekilde daha fazla para kazanacak.

Kısaca işin özü şudur ki; hiç bir tedarikçi tek ürün satımı yapmaz, tek ürün satımı yapan yerlerde uygun fiyattan vermez. Tedarikçiden toptan olarak alıp satabilirsiniz ama oda dropshipping e giriyor mu bilmem.

Birde şu yöntem mevcut; tek ürün satımı yapan normal satıcılardan yüksek fiyata alırsınız, üzerine kâr ekleyerek satışa sunarsınız. Bu şekilde hiç bir şey ile siz uğraşmazsınız ama satışta alamazsınız, adamdan uygun fiyata almak varken sizden neden alsınlar?