Ben bu işleri çok araştırdım Kıbrıs serbest bölgede açma şansın varsa evet çok büyük avantaj.
Benim de hedefim orası.
Ancak amerika llc ve ya ingiltere şirket açmanın stripe ve paypal harici büyük avantajlarını bekleme.
Bunlara ihtiyacın varsa gene kurulum yapabilirsin tabi. Ama Türkiye özelinde bahsedecek olursak tavsiyelerim;

Eğer kaliteli yer ve firmalarla oturup kalkmak istiyorsan muhakkak seni dikkate almaları için önce ünvan ve firma isminizi soruyorlar.
Birebir iş ilişkilerine geçtikten sonra bunun çok önemli olduğunu kavradım.

Bağkur çok geliyorsa ödeme ama bu ülkede her türlü af çıkıyor. Af çıkar peşin olarak kapatıp geçirsin en azından primlerini sayar.
Şahıs mükellefiyetin varsa git esnaf kefalete 3-4 bin tl harca kayıt ol. Millet %3 ile kredi çekerken sen ipotek ettirebileceğin malın varsa %0.75 ile alıyorsun krediyi.
Şu an seçimler geçtiği için milletin dosyaları bekletiyorlar yerel seçimlere doğru tekrar açarlar.

Ticari kredi kartı al muhtemelen para akışın varsa iyi bir limit tanımlarlar en az 50-100.000 bin tl arası.
Müşterilerin için mobil pos cihazı al bankandan. Taşınabilirlik avantaj nakit yok mu dedi müşteri hemen abi pos cihazından çekeriz sorun değil dersin.
Ayrıca beslenme gıda ve teknolojik harcamalarında giderden düş vs.vs.

Kısacası sistemden faydalanabilecek açıkları bulman lazım hocam. Yoksa Türkiye'de yaşamak bile külfetli.
Özellikle büyükşehirlerdeyseniz. O yüzden gelirinizi dövize endeksli olarak maliyetlendirmeniz lazım.