9 yıl (iki ayrı bölümde) üniversite okudum, Odtü'de mühendisliği bıraktım ve sona ekonomiden memnun oldum.. okuduğum için de memnunum, üniversite öncesinde de okurken de sonrasında da bol bol kitap da okudum bir sürü deneyim kazanacağım deneyimim ve ayrıca girişimlerim de oldu. Üniversite hayatının insana bir şeyler kattığı kesin, ama bölümüne ve üniversite kültürüne göre çok değişir.
Sizin yazılımcı olmanız için bu yönde bir okulu bitirmeniz iyi olur, ama özellikle istihdam konusunda buna dikkat edecek firma için anlamlı olursa bir fayda gösterir. Çoğu iş ilanına artık işi yapacak kişiyi almak için ciddi eleme sınavları yapıyor büyük firmalar. Bunların sizinle alakası yok ama siz zaten okuldan bu tür bir fayda bekleme sürecini aşmışsınız.
Bir girişimde bulundunuz ve bu yaşta başarılı olduysanız artık ailenizi veya başka zorlamaları bir kenara bırakmalısınız. Başkası için yaşanmaz. Kendinizi üniversite hayatı dışında yetiştirmeye devam edin, eğitimler alın çalışın ve kendinizi geliştirin, ama diploma almak zorunda hissetmeyin asla. Öğrendikleriniz dışında bir ünvan misali diploma ancak okuldan mezun olduğunuzda ve o da birilerine kendinizi kabul ettirmek veya iş bulmak için fayda gösterir. Hayatınıza devam ederken gittikçe azalır etki. Dolayısıyla siz zaten şu anda oldukça ileri seviyeye gelmişsiniz ve bence hiç bir anlamı yok.
Kendinizi yetiştirmeye devam etmek kaydıyla sizin durumunuzda üniversite eğitiminin çok elzem olmadığını düşünüyorum. Hele ki işiniz için zamana ihtiyacınız varsa hiç gerek yok.
Başarılar ve mutluluklar diliyorum.