Rüya bu dostum, bir başka deyişle hayaller alemi, düş, masal yani hiçbir gerçekliği yok. Zibilyon çeşit tabir var ve örneğin her rüyada dişleri dökülenin hastalıktan kurtulacağı anlamına gelmez, rüyalar tıpkı burç olayları gibi saçmalıktan ibarettir. Popüler kültür işte, bir şekilde bu safsatalar ile meşgul ediliyoruz. Düşünsene dünya üzerinde 700 Milyon kişi aynı burçtan, birileri burç yorumunda nereden bakıp nasıl değerlendirmişse uyurmuş bir şeyler, bugün aslan burcu çok agresif, koç burcu aşkı bulacak. Evet 700 milyon aslan burcu o gün çok agresifti, 700 milyon koç burcu da aynı gün birden bire aşkı buluverdi, bu mümkün mü? Rüya konusunda da ben genelde çok rüya görmem, ayda 1-2 dir en fazla veya hatırlamam. Gördüğümde de o gün kafana taktığım, üzerinde durduğum bir şeyi görürüm. Bu bilinçaltı ve beynimizin elektriksel aktivitelerinin bir sonucu sadece. Anlatma çıkmaz, tersi çıkar vs. diyenlere de bakmanı pek tavsiye etmem, herkes bir şekilde konunun uzmanı. Mesajını ne şekilde editledin bilmiyorum ama kardeşlerim dediğine göre ortada bir çoğul durumu var, eğer biri dedemi gördüm demişse diğer kardeşinin bilinçaltına yerleşmiş ve aynı şekilde dedenizi görmüş olabilir.

Haliyle birden fazla kişi aynı kişiyi görünce bir anlam çıkarma gereği olabilir bu çok normal. Bak, çoğu şeyi eğer varsa Tanrı bile yapamıyor, ölüp gitmiş, toprak olmuş biri nasıl zihnimize girsin, yardım istesin ne bileyim yönlendirsin? Resmen Tanrısal bir güç addediyoruz aslında bu şekilde düşünerek, yaşarken kanlı canlı olduğu halde bazı şeyleri yapamayan insanlar öldükten sonra zihinlere girmeye mi başlıyor yani? Bu düşünce bana anlamsız geliyor. Beden ölünce ölümsüz olmak isteyen insanlar ruh kavramını uydurmuş, bazı kabilelerin ölülerini gömmeyip hep yanlarında olsun diye mağara girişlerine veya köyün orta yerine koyduğu durumlar var, ölülerini giydirip yemek masası hazırlayanlar var, ölümsüz olmak isteyenler, ölülerin rüyalar üzerinden mesaj gönderdiğini düşünenler var, doğruluğu kanıtlanmamış ve asla kanıtlanamayacak soyut cümleler bunlar. Benim asıl anlam veremediğim atıyorum rüyasında kiraz gördü diye şehirde plazada işinden istifa edip köye taşınıp kiraz yetiştiriciliğine başlayan yani bir şekilde gördüğü rüya ile hayatını şekillendirmeye çalışan insanlar. Fazla takılmamanı tavsiye ederim.