Hocam bunu alıp satarken ne kadar zarar olur kayıt yaptım yarın kuyumcuma göstereceğim beşi bir yerde satarken hepey zarar ettirir desene 🙂
Yatırım için düşünüyorsanız, yani sonradan satarım diyorsanız asla bu tür parçalar almayın. Çok çok ciddi düşüş olur. Bu tür parçalar takılacaksa, kullanılacaksa keyif için alınır sadece.
Şöyle söyleyeyim, bu 22 ayar 31.5 gr kolyeyi 64.900 TL aldınız. 31,50 gr 22 ayar altın = 47.565 TL (güncel)
Demek ki, bu arkadaşlar işçilik+kar=17.335 TL
Satarken bu 17.335 TL potansiyel zararınızdır. Yaklaşık kesin zararınız ise en az 12K olacaktır.
Matematik ortada.
Ha ille de ben bu modeli bu gramajda isterim, derdim yatırım değil çok beğendik bunu derseniz hafta içi size bundan çok daha uyguna bulayım Diyarbakır'dan. Güvenilirlik konusunda size sunabileceğim bir şey yok ama bir tanışınız varsa gelsin elden alsın gitsin yada sizi direk buraya gelebiliyorsanız elden alın gidin. Kargoya altın vermek pek doğru gelmiyor bana, kaldı ki yasak diye biliyorum, sigorta vs. bir süreçleri var sanırım.. İmalatçı dostum kendisi bu modelin imalatını yapmıyor ancak sürekli şehirler arası ''çantacı'' ticareti döndüğünden ona gelen bu model varsa veya hali hazırda müşteri getirip satıyor bir süre kasada bekletiyor, şansınıza düşerse, size düşük kardan satabilir. Bakın iddia ediyorum imalatçı dostum kendi karını koysun, ben üç beş komisyon koyayım, yine de bu ürünü daha ucuza alırsınız.