cex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yapacağınız şu: çıkmayın evden , mahkemeye gitmesi gerekiyor sizin savunmaniz istendiğinde ` Baskı altında imzaladım , taşınmam gerekiyordu ne olduğunu bilmiyordum , acil ev arayışı içindeydim bu yüzden imzaladım gibi cümleler kurarsanız hakim sizi haklı bularak %25 den devam edersiniz.
Güzel bilgi.. Tahliye taahhütnamesinde aslında çok ince bazı ayrıntılar var önemli bir bilgiyi paylaşıyorum bunu herkes bilmez.
Eğer evde oturan kiracı evliyse ve eşinin tahliye tahhütnamesinde imzası yoksa o taahhüt geçerli sayılmaz itirazı bu yönde yaparsanız %99 kazanırsınız. Evde oturan her iki eşin ikisinden de imzasının alınması ( rızasının olması ) gerek.

Peki ev sahibi sinirlenip nasılsa yeni kiralar artık yüksek diyerek evi başkasına tapu parasını yakıp formaliteden satarsa ve sattığı yeni kişinin kendisine ait bir evi yoksa.
Yeni satın alan kişi "evi oturma amacıyla yani yatırım değil kullanım amaçlı satın aldığını belirterek" evden çıkın diye kiracıya noter üzerinden tebligat gönderirse o zaman kiracı ne yapabilir?

Cevap; Eğer sözleşme bitmesine 6 aydan daha kısa bir süre kaldıysa 1 ay içerisinde mecbur çıkmak zorunda kalır. Eğer sözleşmesinin bitmesine 6 aydan uzun bir süre varsa 6 ay içerisinde çıkmak zorunda kalır. tabi ki her karara itiraz etme hakkı olduğu gibi bunada itiraz etme hakkı mevcut fakat bu defa çok ağır bir yükle karşı karşıya kalır tüm masrafları ve avukatlık bedelini öder çünkü evi yeni satın alan kişinin başka bir evi yoksa davayı asla kazanamaz, tüm emsal kararlar bu yönde.

%25 kira artış tavan limiti maalesef yeterli değil.