Sözün özü şudur dostum, sen paranı götürüp kkm olarak T Bank'a yatırdın, bu bankada toplam 100 Milyar TL kkm birikti, bu banka %15 kadarı yani 15 Milyar TL'yi merkez bankasına zorunlu karşılık, bir nevi ne olur ne olmaz güvence bedeli olarak yatırır vade dolana kadar, haliyle banka bu uçup giden 15 Milyar TL'yi kredi verip değerlendiremediği için aslında 100 yerine 85 milyar TL toplamış gibi olacağı için zorunlu karşılık oranı daha düşük olan uzun vadeli TL mevduat hesaplarını özendirip bir nevi kkm ye yeni para girişinin önünün kesilmesi amaçlanıyor. Daha da kısacası şudur ki Dolar uçacak, eğer kkm cazip olursa merkez bankasına çok çok büyük bir yük binecek, şimdiden dolar patlamadan hemen önce kkm cazibesini azaltıp TL ye teşvikleri arttıralım ki kur patladığında zarar minimumda kalsın. Benim anladığım bu, dövizi tutamıyorlar, çok kısa süre içerisinde daha da salacaklar ve zarar etmek istemiyorlar.

Dövizi tuttukları / baskıladıkları zamanları şöyle bir hatırlayalım, deli gibi kkm güzellemesi yapılırdı ve teşvik edilirdi çünkü sabit tutulduğu için zarar ziyan çok olmazdı, yine tutabilecek durumda olsalar emin olun herkesin mevduatını kkm de toplamak isterlerdi nasıl olsa tutabiliyoruz diye ama derenin suyu bitti artık, döviz ele avuca sığmıyor ve kkm faiz ödemeleri can sıkar boyutlara geldi artık. Daha da açık konuşmak gerekirse bu daha 1, yavaş yavaş stopaj arttırılır, bandrol bilmem ne vergisi konur, gelir vergisi oranı arttırılır, vadeler uzatılır, faiz oranları düşürülür, bankaların üstlenmesi gereken kısmı arttırılır yani giderek kkm zayıflatılarak yavaş yavaş bitirilmesi amaçlanır, en sonunda kkm tasfiye edilip yerine hazine bonosu verilir, bu masal da burada biter, dolar da 50-60 TL civarındaki adil yerine kavuşur, bizde %150-200 arası enflasyon ve %100 asgari ücret, %50 emekli maaşı artışı ile teselli buluruz. Günün sonunda Botaş Katar'a, Telekom Suudilere, Turkcell Birleşik Arap Emirliklerine satılır, köprü ve otoyol geçiş ücretleri %120 arttırılır, alım gücümüz giderek düşer olacak olan bu. Umarım bu Varlık Fonu denen saçmalığın içindeki milli varlıklarımız hala bizimdir, atıyorum 20 milyar dolar eden varlıklar için 100 milyar dolar borç alınıp o paralar da yalan edilmemiştir yani 1 Botaşımız var derken üzerine 4 Botaş kadar da borç kalmaz üzerimize, ben böyle olduğunu düşünüyorum ama umarım yanlış düşünüyorumdur, aşırı kötümserimdir.