Merhabalar hocalarım bugün sizlere danışmam gereken bir şey var. Bu sene YKS sınavına girdim ve 199k sıralama geldi ve bu sıralamaya ortalama olarak Şanlıurfa Harran Üniversitesi, Bingöl Üniversitesi gibi üniversiteler geliyor. Ben Grafik Tasarım alanında freelance olarak çalışan ve içerik üreten birisiyim ve kazancı olan birisiyim. Benim amacım üniversiteye gidip o şehirde bir ev tutmak. Üniversiteden çok beklentisi olan birisi de değilim yani evde kendim yazılım alanında çalışacağım ve web/mobil geliştirme alanından ilerleyeceğim. Bu sırada da sağlam bir şekilde İngilizce öğrenmek hedefimde var. Bu süreçte de bir stüdyo/ofis kurup içeriklerimi üretmeye devam edeceğim ve Freelancer grafik tasarımcı olarak çalışmaya devam edeceğim kendi geçimimi sağlayacağım yani.
Kısacası tamamen kendimi evimde eğitip, öğrenecek, geliştirecek ve işlerimi yapıp gelirimi kazanacağım amacım bu.
Burada siz değerli hocalarıma sorum şu sizce doğuda bulunan üniversitelere mi gideyim, yoksa 1 sene daha hazırlanıp batıda bir üniversiteye gideyim?
Değerli cevaplarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.