Merhaba,
Citroen C-elysee 1.6 Dizel aracım motor suyu eksiltiyordu
Usta devir daim pompası sorunlu dedi triger setiyle beraber değiştirdik.
2-3 gün su eksiltmedi bugün tekrar eksiltti ve su kutusunun sağ sol ve alt kısınmlarında antifrizin renginde sular var akmış belliki
motor contasında yanık yok yarın yine ustaya gideceğim ama bilgisi olan vardır belki diye konuyu açtım
Geçmiş olsun hocam aynı sorun bizim 2000 model 206'da da vardı, yeni sıfır radyatör taktık geçmedi, meğersem radyatör ile klima tesisatı arasındaki bir boruda, tesisat bağlantısında mı ne kaçak varmış, sürücü koltuğu tarafına su kaçırıyormuş. ( Kış yağmurlu dönemde bizde kumaştaki nemi yağmur, çamurla binip paspası sık yıkamadan sandık ilk fark ettiğimizde baktık geçmiyor oraya girişildi ) Derken tabi bu süreçte eski bir gıdımlık canı olan klima motoru da cortladı sonrasında onu da değiştirdik. Bu süreçte ben değil babam sanayiye gidip geldiği için tam hangi parça, hangi bölüm net bir şey söyleyemiyorum motor - radyatör, su deposu bölümünde yeri ıslatmıyorsa arabanın zeminini, orta konsol çevresini ara ara kontrol edin bir nem, ıslaklık falan var mı diye.
Eski arabalar gerçekten domino taşı gibi sorunlar silsilesi özellikle bizimkisi gibi 15-20 yaş üstü, el bebek gül bebek temiz muhafaza edilmemiş yorulmuş, yıpranmış araçlarda.