bankalarla çalışmayın arkadaşlar. satar satmaz yeni alım yaptırmayan ve bekleten bankalar var. komisyonlar çok yüksek. T+2 diye bir olay var ya borsada, satınca para iki gün sonra hesaptan ÇEKİLEBİLİR oluyor. o sürede bankalar genelde paranızı tutar. aracı kurumlar satar satmaz parayı heaba yansıtır. evet çekemezsiniz belki ama o parayla başka pozisyon açabilirsiniz.

marbaş'tan uzak durun. tam üçkağıtşı esnaf kafasıdır. ekranları verir, istediği kadar işlem yapmazsanız haber bile vermeden kapatır. ıvır zıvır heşeyden para alır. web sitelerinde bir ara fiyat tarifesi vardı, khala varmı bilmiyorum. emir iletimi, silme, düzeltme, aylık ücret, yıılık ücret... kuruş kuruş para alır sizden. ayda üç beş işlem yaparsınız, bir bakarsınız ki bi dolu maliyet kalemi yazan ekstre gelir...

ışık komisyonları sene başında sıfırdı galiba. ama aylık para almaya başladılar, hatta "biz yola böyle çıkmadık" diye işten ayrıan kadroları bile oldu. kendilerince ilkel bir al-sat ekranı yapmışlar. iki grafiği bile yanyana açamıyorsunuz... komşunu oğluna mı yaptırmışlar nedir... ben çalıştım bir süre... anlamsız ve saçma geldi... ha derseniz ki ben zaten matriks kullanıcam, o programla entegrasyonu var. siz bilirsiniz.

Osmanlı ile on seneye yakın çalışıyorum. 100bin üzeri portföye ücretsiz ekran veriyorlardı. hatta üç beş alternatiften birini seçebiliyorsunuz. kimseyle muhatap olamadan işinizi görebiliyorsunuz. tradingview ile de entegrasyonları var. bu entegrasyonu matriks paymış, arada patayıp çatlıyor ama... naapacaksınız "ben yaptım oldu" mantığı... neyse ekran bir yana osmanlıda senelik aylık cart curt ücret yok. yok bakım parası yok hesap parası yook. bunlar yalan zaten. bilgisayar database'de kayıt tutuyor diye para mı alınır, o sistemlerin maliyetini zaten masraf yazıyorlar. senelik takasbank parası alır herkes ama osmanlı belli bir portföyün üzerine almıyor. ben bugüne kadar giç fazladan ödeme yapmadım. kapıdan geçene onbinde 4 komisyon veriyorlar galiba. bu komisyon olayında overall arttıkça sistem otomatik olarak komisyonu düşürüyor.

bir banka beni aramıştı hiç unutmuyorum, bana binde 1 komisyon önerdiler. "şakamısınız yok öyle bir dünya" diyip küt diye kapattım telefonu. sonra şube midir arayıp "kesildi gaiiba" demişti. "hayır" dedim "arayıp yüzsüzce kazıklamaya çalıştığınız için ben yüzünüze kapattım" diyerek tekrar kapattım. araştırma yapmışlar herhalde, genel müdürlükten arayıp "arkadaşlar yeni kusura bakmayın size onbinde 6 verelim" dediler.

Niye anlatıyorum bunu biliyormusun... tutturabildiklerine ne giydirirlerse.... üç beş kurumla konuşmadan hesap açma. ne ekran veriyorlar, mobilde kullanabiliyormusun, aylık yıllık ödeme var mı, komisyon var mı....

özellikle mobil tarafını kapatırlar. alarm kurar ama telefonuna alarmı alamazsın. derinlik ve aracı kurum dağılımı çok para kazandırdığı için onu da deli fiyatlara satmaya çalışırlar. son dönemlerde artık işlem hacmi verisini de parayla kastırıyorlar.

bu kurumlar ekran satışlarını ticarete döktü. o programları yazanlar da inek sağar gibi sağıyorlar milleti. tradingview son bir senedir hepsine rakip oldu. öyle ki matriks tradingview'un hizmetlerini kullanmaya başladı.

genel bilgiler bunlar...

son olarak... aman diyeyim kredili işlemlerden, varantlardan, kaldıraçlardan uzak dur. Haa dersenki ben ne yaptığımı biliyorum... o başka tabii....

haydi sana bol kazançlar...