dedikleriniz teknik olarak doğruda anlamadığım olay daha alt seviyede bir firmada aynı sistemler kurulu onda deneme yapıyorum neden orda bu sorun yok yukardada yazdım bunu anlamıyorum
Açıkçası şuan sitenizin açılış hızı ve sunucu yanıt süresi çok iyi. Zaten siteye ilk girişte sayfanını direkt yüklendiğini, fakat icon ve görsellerin daha geç geldiğini görebilirsiniz. Ben bundan dolayı sizin görselleri tekrar düzenlemenizi öneriyorum. Daha alt seviyede olarak bahsetitğiniz bir firma farklı bir cache sistemi kullanıyor olabilir, belkide gerçekten daha hızlı ve iyi bir sunucuya sahiptir ona birşey diyemeyiz. Fakat sitenizin açılış hızlarını etkileyebilecek problemleri minimuma indirmeden firma hakkında bu yorumu yapmanızı doğru bulmuyorum ben. Pagespeed hatalarını düzeltmek site hızını doğrudan etkilemese bile büyük ölçüde yardımcı olabilir size, zaten raporu incelerseniz sadece görselleri düzenleyerek 3.6s potansiyel tasarruf yapabileceğinizi söylüyor. Görselleri sitede kaplayacakları alan boyutlarının biraz yukarısına kadar kesip, tinypng gibi bir site aracılığıyla sıkıştırmanızı tavsiye ederim, 1.3mb lık görseli 80-90kb'a kadar düşürdüğüm örneği paylaştım sizinle önceki yorumumda. Hatta üstüne .webp formatında yükleyerek çok daha düşük boyutlara ulaşabilirsiniz.
Pagespeed raporu:
https://pagespeed.web.dev/analysis/h...factor=desktop