BRKYKSL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 yıldır bu işin fizibilitesini yapıyordum teoride ancak pratiğe henüz geçtim başıma gelebilecekleri ve toptancı mantığını kestirebiliyordum göreceğim muameleyi de.Tamam bizde toptan alıyoruz perakende almıyoruz sonuç olarak.Düşük adetli çalışsam da ilerleyen zamanlarda potansiyel müşteriye dönme ihtimalim var ben bunun peşindeyim.Toptancı zaten yüksek hacimli satışını yapıyor,yapsın.Belki diyebilirsiniz toptancı senin potansiyel müşteri olmanı bekleyecek değil.Hak versinler ki ürünleri görmeden dokunmadan alacaksam öyle yüksek hacimli alım yapamam.Ben toptancı olsam minimum alım yapana daha fazla özen gösteririm,neden?Eğer hizmetimden memnun kalırsa bugün 100 aldıysa yarın 200-300 alabilir.Sezonu atlatıp yeni sezona geçerken neden kötü bir izlenim bırakayım insanlarda? Böyle böyle vatandaşta x toptancı kötü izlenim bırakırsa yeni sezon nasıl satabilecek? Merakımdan soruyorum.Gerçi x adıyla kötü izlenim bırakırsa y ismiyle yine devam eder.Bu bence ahlaksızlık
Hocam toptancı senin alış hacmina göre değil senin satış hacmine göre hürmet gösterir.

Sen ayda 2 milyon liralık ciro yapan tüccarsan bir toptancıdan 2 bin liralık alış yapsan da hürmet görürsün çünkü seni tavlamaya çalışırlar. Çünkü sen büyük müşterisin.

Ama hiç bir toptancı ileride büyüme potansiyeli olur diye küçük müşterilere bütük alaka göstermez. Ticaret piyango işi değildir. İlgi alaka gösterdiğin küçük müşterinin büyüyünce senden alacağı da garanti değildir nerede ucuz bulursa oradan almaya devam eder.

O yüzden gelecekte büyüme potansiyeli olan müşterinin peşine düşmezsin zaten büyümüş potansiyeli olan müşteriye harcarsın emeğini.

Son olarak bu işler genelde internetten alışverişte oluyor. Yüz yüze gidip malı görüp eline alıp koliye doldurup alma imkanın varsa bu şekilde yapmaya çalış. Ya da sözünü tutam daha güvenilir toptancıları bulmaya çalış. Ama daha güvenilir toptancılar bu güvenin etkisi ile biraz daha pahalıya satarlar. Hem piyasanın en iyi fiyatlı hem de en karakterli güvenilir toptancısı aynı firmada vücut bulmuyor maalesef.