digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ticarette en önemli şey işi bilmektir.
İşi bilmek demek ne demek?
Ürünü, üreticileri, toptancıları, müşterileri iyi tanımak demek.
Malı kimsen nasıl ne şartlarda alacağınızı nerede kime hangi şartlarda satacağınızı bilmezseniz zarar edersiniz.
Böyke 10 bin lira kısıtlı bütçe ile direk ticarete giren pek çok kişi sizin yaşadığınızı yaşar.
Çünkü toptancı için bu bütçeyi bölerek harcadığınızda bir anlamı yok.
Bugün 2 bin lira, 3 sene öncesinin 200 lirası gibi.
Bir çok toptancı için bu rakamlar fatura kesmek için bile angarya sayılacak kadar düşük rakamlar.
O yüzden siparişinize kıymet vermeyecekler.
Muhtemelen bütçeniz kısıtlı diye pazarlık yapmaya en ucuz fiyatı almaya en ucuz fiyatı verenden ürün almaya çalışıyorsunuz.
Onlar da düşük fiyat verip ellerinde kalmış satılmayan ürünleri size veriyorlar kasıtlı olarak.
Siz az ya da çok sipariş verse de tüm müşterilere aynı ilgi alaka gösterilmeli diye düşünüyorsunuz ama bu perakendeci kafasıdır.
Toptancı için durum böyle değildir. Toptancı sık ve yüksek hacimli sipariş veren müşteriye daha iyi fiyat verir daha iyi hizmet verir daha fazla kıymet verir.
1 yıldır bu işin fizibilitesini yapıyordum teoride ancak pratiğe henüz geçtim başıma gelebilecekleri ve toptancı mantığını kestirebiliyordum göreceğim muameleyi de.Tamam bizde toptan alıyoruz perakende almıyoruz sonuç olarak.Düşük adetli çalışsam da ilerleyen zamanlarda potansiyel müşteriye dönme ihtimalim var ben bunun peşindeyim.Toptancı zaten yüksek hacimli satışını yapıyor,yapsın.Belki diyebilirsiniz toptancı senin potansiyel müşteri olmanı bekleyecek değil.Hak versinler ki ürünleri görmeden dokunmadan alacaksam öyle yüksek hacimli alım yapamam.Ben toptancı olsam minimum alım yapana daha fazla özen gösteririm,neden?Eğer hizmetimden memnun kalırsa bugün 100 aldıysa yarın 200-300 alabilir.Sezonu atlatıp yeni sezona geçerken neden kötü bir izlenim bırakayım insanlarda? Böyle böyle vatandaşta x toptancı kötü izlenim bırakırsa yeni sezon nasıl satabilecek? Merakımdan soruyorum.Gerçi x adıyla kötü izlenim bırakırsa y ismiyle yine devam eder.Bu bence ahlaksızlık