merhaba, elimde elbisereyonu.com domaini var. Bir de bu domaine 1 yıllık hosting hizmeti sağlayacak bir reseller hostingim var.
ben bu domaine e ticaret sitesi kurup, 1 yıllık hosting hizmetini karşılasam ve müşteriye anahtar teslim bir şekilde versem alınır mı? Yani alan kişi hosting de dahil 1 sene hiçbir şey düşünmeden ve uğraşmadan siteyi kullanabiliyor, sadece ürün girmesi yeterli. fiyatını belirlemedim ama 700-1000 tl olarak düşündüm, sizce uğraşmama değer mi?
Merhaba,
Elinizdeki domain ve hosting hizmetini kullanarak e-ticaret sitesi kurmak ve müşterilere anahtar teslim bir şekilde satmak iyi bir fikir olabilir. Ancak, bu fikri hayata geçirmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar var.
Öncelikle, e-ticaret sitenizin tasarımı ve işlevselliği kullanıcı dostu olmalı. Sitenizin kolay kullanılabilir olması, kullanıcıların alışveriş yapma olasılığını artırır.
İkincisi, e-ticaret sitenizin güvenilir olması gerekir. Sitenizin güvenli olması, kullanıcıların kredi kartı bilgilerini paylaşırken rahat hissetmelerini sağlar.
Üçüncüsü, e-ticaret sitenizin SEO uyumlu olması gerekir. Sitenizin SEO uyumlu olması, sitenizin arama motorlarında üst sıralarda görünmesini sağlar.
Dördüncüsü, e-ticaret sitenizin müşteri desteği iyi olmalıdır. Müşterilerinize hızlı ve etkili bir şekilde destek verebilmeniz, müşteri memnuniyetini artırır.
Beşincisi, e-ticaret sitenizin karlı olması gerekir. E-ticaret sitenizin karlı olması, bu işi sürdürmenizi sağlar.
Eğer bu noktalara dikkat ederseniz, e-ticaret sitenizin başarılı olma olasılığı artar.
Fiyatlandırmaya gelince, fiyatınızı belirlerken rakiplerinizin fiyatlarını göz önünde bulundurmalısınız. Fiyatınız rakiplerinizin fiyatlarından çok yüksekse, müşteriler sizin sitenizden alışveriş yapmaktan kaçınabilir. Fiyatınız rakiplerinizin fiyatlarından çok düşükse, sitenizin kalitesiz olduğu düşünülebilir.
Fiyatlandırmanızı belirlerken, müşterilerinizin ne kadar ödemeye hazır olduklarını da göz önünde bulundurmalısınız. Müşterileriniz, e-ticaret siteniz için yüksek bir fiyat ödemeye istekli değilse, fiyatınızı düşürmeniz gerekebilir.
Sonuç olarak, e-ticaret sitenizin başarılı olup olmayacağı, yaptığınız işin kalitesine ve pazar araştırmasına bağlıdır. Eğer bu işi iyi yaparsanız, e-ticaret sitenizin başarılı olma olasılığı artar.