Semihs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Dostum eğer yazılım alanına ilgi duyuyorsan ve o alanda kendini geliştirmeyi düşünüyorsan Görsel iletişim okumanın sana bir faydası olmayacak. Görsel iletişim alanından mezun olursan, tasarımcı olursun daha çok reklam ve medya şirketleri özelinde çalışabilirsin. Ama şuan sektörde zaten bu alanda çok fazla yeni mezun, yeni başlayan var bir açık yok. Gençler staj yapacak yer bile bulamıyor, kendilerini tasarım alanında geliştirmeleri çok zor.

2 yıllık bilgisayar programcılığı bölümünde okumanda açıkcası sana ne kazandırır bilemedim. Çünkü en temel algoritma anlatılıyor, müfredatta eski ne varsa gösteriliyor. Evde oturup kendin bir dil öğrenmeye çalışsan çok daha iyi bir yazılımcı olursun. Okul sana bu alanda şahsi fikrim pek birşey öğretmeyecek. Geleceğin için kendin doğru kararları vermelisin. Burada ki anahtar sensin. Eğer tasarım'a ilgi duyuyorsan görsel iletişim oku fakat ilgi duymuyorsan hayatından boşuna 4 yıl sadece 1 diploma için geçirme. Çünkü yazılım ve tasarım alanında çoğu şirket diplomana değil yaptığın referanslara işlere bakar.
Evet bunlardan bahsetmiştim, muhtemelen mevcut ön lisans bölümünde gösterilecek hemen hemen her şeyi biliyorum bu yüzden şu listedeki üniversite ve bölümlere eğitimden ziyade diploma olarak bakıyorum. Son paragrafta da belirttiğim gibi, bu sektörde kendisini yetiştirmiş kişi tek kazancı üniversite diploması olan kişiden daha değerli.

Amacım hiç olmamasından iyidir düşüncesiyle bir diplomaya sahip olmak, bunu da hangi bölümle yapsam diye arada kaldım. Tasarım kısmı da ilgimi çekiyor, web alanında front-end ve back-end bilgim var aynı zamanda geçmişte yaptığım birçok çalışma da var. Hani hiç olmazsa bu görsel iletişim tasarımı bölümü front-end portfolyoma bir şeyler katar mı diye düşünüyorum, diğerleri pek iç açıcı değil zaten Fırat üniversitesinde web tasarım dersinin olduğunu gördüm, öyle dikkatimi çekmişti bu bölüm