Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sevdiğin okuyabileceğini düşündüğün bir bölüm yaz, okuyabileceğin ailenden uzak kalabileceğini düşündüğün bir şehir yaz. Bu ikisi oldu mu kafan rahat olur hızla akar gider
kendime en uygun bölümü bulmaya çalışıyorum ama ne istediğimi bende bilmiyorum hala araştıma içerisindeyim.

HazBusiness adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben sonuçlar gelince çalışmayacağımı bildiğim için "ne gelirse odur" demiştim. Bölümden dereceyle mezun oldum. Sonuçtan memnun değilim
🤔tebrikler hocam ama neden memnun değilsiniz istemediğiniz bölüm olduğu için mi?

Bilalizm adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sonuçlarını paylaşma şansın var mı?
SÖZ 164k
EA 390K

espence adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aile zoruyla Sağlık Yönetimi bölümünü yazdılar. İlk senemde bırakıp merkezi yerleştirme ile Peyzaj Mimarlığına geçtim. Şu anda bu bölümde yüksek lisans yapıyorum.
Buna rağmen kripto borsasında çalışıyorum. Yani kendi mesleğimi yapmıyorum. Bu nedenle 1 senem çöp diye düşünürsen ömrünün geri kalanını çöp edersin. Çok pişmanım, keşke finans ile ilgili bir bölüm okusaydım diyorum. Okul boş, okuyan işsiz diyenlere kulak asma. Özel sektörde çalışman için diploman olmak zorunda, kimse lise mezununu şirketinde istemez.
haklısınız, tavsiyeniz için teşekkür ederim dikkate alacağım.

gus adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yıllar önce benzer bir durumun içerisinde kalmıştım .
Bir sene daha hazırlanmak istedim ama ortam koşulları bana yararlı olmayacağını tahmin edip şehir dışında üniversite tercih etmiştim.
Okuduğum yıllar bölümden memnun değilim ama şu an severek bu mesleği yapıyorum .
Neyin iyi olup olmayacağını sonuçlanmadan bilemeyiz bu yüzden sana diyeceğim tek şey istemediğin beğenmediğin bir bölümü sırf okumak için okumamalısın.
Teşekkür ederimm, tamam sırf okumuş olmak için istemediğim bölümü seçmeyeceğim.

diyaryvzz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,
YKS sonuçlarının senin için hayal kırıklığı yarattığını duyduğuma üzüldüm. Bu zor bir zaman olduğunu biliyorum ve şu anda neler hissettiğini anlayabiliyorum.
İlk olarak, kendini bir yıl daha sınava hazırlamak zorunda bırakma. Bu, çok stresli ve zor bir deneyim olabilir ve bir yıl daha kaybetmek istemezsin.
İkincisi, kendini bir kenara atma. Bu sınavın senin başarının tek göstergesi olmadığını unutma. Hayatta başarılı olmak için çok farklı yol var.
Üçüncüsü, biraz zaman ayır ve ne yapmak istediğini düşün. Hangi bölümde okumak istiyorsun? Ne olmak istiyorsun? Bu soruları cevaplayabildikten sonra, bir üniversite aramaya başlayabilirsin.
Farklı şehirlerde üniversite, bölüm önerileri ve tavsiyeleri verebilirim. Ancak, en önemli şey senin için doğru olan üniversiteyi seçmen. Bu yüzden, araştırmanı yapmanı ve üniversitenin sana uygun olup olmadığını görmeni tavsiye ederim.
Bazı tavsiyelerim:
  • Üniversitenin bulunduğu şehir hakkında bilgi edin. Şehir sana uygun mu? Şehirdeki yaşam koşulları nasıl?
  • Üniversitenin akademik kadrosu hakkında bilgi edin. Akademisyenler alanında uzman mı? Öğrencilere yeterli destek sağlıyorlar mı?
  • Üniversitenin sosyal ve kültürel etkinlikleri hakkında bilgi edin. Üniversitenin sana sunabileceği fırsatlar neler?
  • Üniversitenin kampüsü hakkında bilgi edin. Kampüs sana uygun mu? Kampüsteki yaşam koşulları nasıl?
Bu tavsiyeleri göz önünde bulundurarak, senin için doğru olan üniversiteyi bulacağına inanıyorum. İyi şanslar!
Şu an tek tek hepsinin araştırmasını yapıyorum o yüzden bu kadar geç döndüm mesajlarınıza bugün de araştırmama devam edeceğim. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim.

dertliA adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Tekrar hazırlanmak belki de tüm hayatını çöp olmaktan kurtaracaktır.
Evet belkide öyle fakat dediğim gibi bu sene çok büyük savaş verdim kendi içimde ve bir seneye daha dayanabiir miyim bilmiyorum. Hem aile baskısı hem başarısızlık korkusu çok fazlaydı biraz özgüvensizim bu konuda.

Benim de bir sorum var bu sene sayilsalda 159 bin olan 360 alan ayrıca dershane giden kendine göre iyi çalışan lise son sınıf ogrencisi bir sene daha hazırlamayla ilk 30 bine girebilir mi
Eğer düzenli ve sağlıklı bir programla çalışırsanız daha iyisini bile yapabilirsiniz, insanın kendisinde bitiyor bu ama tabi eğitim sisteminin bize ne getireceğini de bilemiyorum, en basitinden TDK her sene yazım kurallarını değiştiriyor.