tyt 765k
say 794k
söz 164k
ea 390k
Sınava çalış 21 yaşında 2. Üniversitemi okuyorum pişman değilim okumadan iş bulmak zor bulursun ticaret sektöründe bim a101 LCW vs AVM sektörü onda da 10 yılda müdür olursun anca bir şeyler olur yani en azından diplomam var rahat ettim demek için iyi bir bölüm okuman şart gibi duruyor herkes biseyler okuyor adalet mezunuyum şimdi psikoloji okuyorum o da bitince yüksek lisansla devam bankacılık vardı onu dondurdum ek olarak ekiple ticarete de devam :/
başarılarınızın devamını dilerim. Kendinize güzel bir yol çizmişsiniz

tavsiyeniz için de teşekkür ederim.
Merhaba! İlk öncelikle başarılarınız için tebrik ederim ve zorlu bir yıl geçirdiğinizi anlıyorum. Üniversite seçimi ve bölüm tercihi önemli bir karar ve endişeleriniz oldukça doğal. Size bazı tavsiyelerde bulunarak ve farklı düşünceleri göz önünde bulundurmanıza yardımcı olmaya çalışacağım.
- Kendinizi Tanıyın: Öncelikle, ilgi alanlarınızı, yeteneklerinizi ve tutkularınızı belirlemeye çalışın. Bu süreçte kendinizi daha iyi tanırsanız, gelecekte yapmak istediğiniz iş ya da meslek konusunda daha net bir fikir edinebilirsiniz.
- Kariyer Danışmanlığı: Eğer hala ne yapmak istediğiniz konusunda karar veremiyorsanız, üniversitenizdeki kariyer danışmanlarından ya da dışarıdan bir kariyer danışmanından destek alabilirsiniz. Onlarla yapacağınız görüşmeler size rehberlik edebilir.
- Araştırma Yapın: Farklı üniversiteleri ve bölümleri araştırarak hangi alanların sizi daha çok cezbettiğini, gelecekteki kariyer olanaklarını ve mezunlarının iş bulma durumlarını göz önünde bulundurun. Bu araştırma süreci size daha fazla bilgi ve perspektif kazandırabilir.
- Farklı Şehirleri Keşfedin: Farklı şehirlerdeki üniversiteleri de değerlendirin. Yeni bir şehirde üniversite okumak size yeni deneyimler ve fırsatlar sunabilir. Ancak, aileniz ve sosyal çevrenizle olan bağlarınızı göz ardı etmeyin, bu da önemli bir faktördür.
- Sınava Tekrar Hazırlık: Sonuçlarınızdan memnun değilseniz ve bir sene daha sınava hazırlanmak istemiyorsanız, üniversite sınavı dışında alternatif yolları da düşünebilirsiniz. Örneğin, açık öğretim veya özel üniversitelerde programları inceleyebilirsiniz.
- Geçici Bir Durak: Eğer tam olarak ne yapmak istediğinize karar veremiyorsanız, belki de bir yıl daha kendinize zaman tanımak isteyebilirsiniz. Bu süre zarfında çeşitli deneyimler yaşayarak ilgi alanlarınızı ve hedeflerinizi netleştirebilirsiniz.
Sonuç olarak, karar vermek zorlayıcı olabilir ve bu süreçte sabırlı olmanız önemlidir. Başkalarının beklentileri veya toplumsal baskılar yerine kendi iç sesinizi dinleyin. Hayatınızın geri kalanını etkileyecek bir karar olduğu için, üzerinde iyi düşünün ve seçiminizin sizi mutlu edeceğinden emin olun. İyi şanslar!
ilginiz ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim dikkate alacağım 😊
Kim ne söylerse söyleyin kendini senden daha iyi tanıyabilen birisi daha çıkmayacaktır. Benim önerim her şeyden önce sessiz sakin 2 gün boyunca her şeyden uzaklaşıp öyle karar vermen.
şu an o aşamadayım. Uzaklaştım çoğu şeyden, düşünüp araştırma yapıyorum
Tekrar hazırlanmak neden 1 senenin çöp olduğu anlamına geliyor ki. Tüm hayatın boyunca seni etkileyecek blr durum için 1 sene daha vermek emin ol bir şey kaybettirmicektir.
bu sene oldukça yoruldum hem 12. sınıfı hem sınav hazırlığını bir arada yönetemedim ve çok yıprandım hem arkadaşlarımın olsun hem kendimin olsun akıl sağlığını ve moralini yüksek tutmak için çok çabaladım ama sonunda yıpranan yine ben oldum tabi o yüzden öyle dedim (:
Aile baskısıyla tercih yapma hocam. Şimdiden hayırlısı olsun.
Teşekkürler elimden geldiğince tercihlerimin dışında tutucam onları. İstemediğim bir bölümü okumak istemem.
😂 bir şey olamayacaksam bile en azından eğitimli olup bir şeyler öğrenmiş olmak isterim, kendimi geliştirmeye bakacağım. Ama tavsiyeniz için sağolun😊
Okul mokul bana boş geliyor ( yine de sen bilirsin ) okuyanlar çoğu marketlerde çalışıyor kadınlara mdevlet iş kurma teşfigi de veriyor
türkiye şartlarında tıp veya inşaat mühendisliği gibi bölümler okumadıktan sonra aç kalmak allahın emri zaten (ki bazıları onları okuyup da aç kalıyor orası ayrı mevzu).
senin yerinde olsam güzellik salonunda işe başlar kuaför ve güzellik salonu alanında meslek edinirdim iyi para var
hiç benlik bir iş değil hocam ama yinede tavsiyeniz için teşekkürler.