Merhaba hocalarım konuyu bu Tarihte tekrardan uyandırdığım için kusura bakmayın ama bugün ben de sizin gibi fahri müfettiş tarafından bir ceza yedim konu hakkında pek bilgim olmadığı için birkaç maddede sizin bilgilerinizi almak istedim. Öncelikle cezaya itiraz etmek istiyorum itiraz işlemleri nereden nasıl yapılır ( araçın ruhsat sahibi mersinde ben araçla urfada ceza yedim )
İtiraz süresinin sonuçlanması ne kadar süreyi buluyor. İtiraz etmemize rağmen trafik cezasını ödemeli miyiz ödersek iadesini alabiliyor muyuz alabiliyorsa kaç gün içerisinde ve nasıl alabiliyoruz.

kaywalker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba arkadaşlar 5 şubat akşamı 22:09 'da yazılan bir ceza şuanda e-devletime düştü. Yazdığı maddeye baktığımda ise Sürücünün ceza puanına da eklenir. 46/2-g trafik cezası maddesi ihlalin konusu Kanun'da "Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerin; trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri" şeklinde açıklanmıştır. (Böyle bir bilgi mevcut.)

Ancak ben ne şerit değiştirdim ne de makas gibi tehlikeli bir davranışta bulunmadım. Yapılan davranış gerçekten devletimizin fahri müfettişler hakkında hiçbir şekilde denetim olmadığının bir göstergesi. Bu konuyla ilgili erken indirimden faydalanıp 4064TL'lik cezayı ödedikten sonra ilk işim itiraz dilekçesini savcılığa vermek olacak.

Bu konuyla ilgili bir sonuç alan var mı aramızda? veya fikir verecek arkadaşları dinlemek isterim, cümleten cezasız iyi akşamlar.

not: aşırı canım sıkıldı cezayı gördüğümde ve böyle bir şeyin imkansız olmasına rağmen bu cezayı yiyor olmak haksızlığa uğradığını hissetmek bunaltıyor adamı.

izzyGM adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bende de 2 tane vardı. İnternetten bir dilekçe hazırlayıp gittim dava açtım. İkisinide geri aldım.
eurodancetr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bana da benzer sekilde fahri mufettis yazmıstı itiraz etmiştim trafik ceza mahkemesine ve kazanmıstım dilekce verip kesinlikle yapmadıgınıza dair uygun bir dilekce yazın