Zekeriyafaik adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Citroen C-elysee 1.6 Dizel aracım motor suyu eksiltiyordu
Usta devir daim pompası sorunlu dedi triger setiyle beraber değiştirdik.

2-3 gün su eksiltmedi bugün tekrar eksiltti ve su kutusunun sağ sol ve alt kısınmlarında antifrizin renginde sular var akmış belliki

motor contasında yanık yok yarın yine ustaya gideceğim ama bilgisi olan vardır belki diye konuyu açtım
Motor açılıp kapatıldıktan sonra ya da devir daim suyu boşaltılıp tekrar doldurulduktan sonra bir hafta 10 gün araç su eksiltebilir.
Bu gibi işlemlerden sonra bir hafta her gün aracı çalıştırmadan su seviyesi kontrol edilir eksiklik varsa tamamlanır.
Muhtemelen tekrar gittiğinde benim dediğim gibi bir kaç gün eksilen suyu ekle, devam ederse gel diyecekler.
Bundan 20 sene önce aracın contalarını değiştirdim, usta bana su seviyesini her gün kontrol et demedi.
Benim de toyluk zamanlarım hararet göstergesine bakmıyorum araç çekişten düştükçe gaz veriyorum.
Bayır çıkarken motoru yaktım, silindir kapağı çatladı, pistonlar kaynadı. Motor yaptırdık.

Yani aracınızın yağ ve su devir daim sistemi ile ilgili bir işlem yapıldıysa bir hafta 10 gün aracı her çalıştırmadan önce yağına suyuna bakın, eksikse tamamlayın.
Hem de gözünüz hararet göstergesinde olsun.