aburak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocalarım, başlıkta da belirttiğim gibi bursa ihtiyacım olacak. Aileme kayıtlı tek bir arsa, ev yok. Hiçbir kötü alışkanlığım yok. Küçük bir anadolu şehrinde yaşamaktayım. Nasıl burs bulabilirim, ya da forumdan tanıdığı olan vesaire var mı?
Çok tebrik ediyorum hangi üni ve bölüm düşünüyorsunuz?

Sabah başka bir arkadaş forum da o da iyi bir sıralama yapmıştı
kendisine de şu şekilde cevap vermiştim

amiral79 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok büyük tebrik ederim helal olsun size ailenizin gururu olmalısınız.

Sabancı Üniverstiesini de değerlendirmenizi tavsiye ederim.
bnların dışında bu ülkede kalmak istiyorsanız bence şimdiden nitelikli büyük firmalara iş çıkışı girmeye çalışın mesela Koç Holding, vb vb,
bunların yöneticilerini linkedin de bağlantı kurmaya çalışın onlara ulaşıp kendilerinden tavsiye isteyin,
seçim konusunda dün farklı bugün farklı yarın famfarklı

yani dün belki bilg. müh. revaçta iken bugün diyelim ki (sallıyorum) enformatik müh. ön planda yarın neyin ön planda olduğun geleceği okuyabilen insanlar öngörebilecek.

diğer bir konu ise yabancı dil bence bu başarı niteliklsiz bir yabancı dil ile gerçek değerini bulmayabilir.
Size tavsiyem 1 değil en az 3 farklı yabancı dil edinmeniz.
(1 tanesi uzak doğu 1 tanesi bölgemizden 1 tanesi de batı dünyası)
3 yabancı dil + nitelikli bir okul ve bölüm ile bence hayatınızın geri kalanını rahat ve emin geçirebilirsiniz.

Ben 44 yaşımdayım şu anda doktora programımı tamamlamaya çalışıyorum (inşaat mühendisliği) ve kendime hedef edinmiştim 5 adet yabancı dilde meramımı anlatabileyim diye bir hedef koydum ama hayat bazen engeller koyabiliyor maalesef

herşey gönlünüzce olsun.