30 yıldır bu civarda yaşıyoruz ben oranın istimlak edilmeden önceki halini bile biliyorum bende 2.kısımda oturuyorum
Bölge cok iyi gelişmeye cok açık. X firmasının inşaat yatırımları var fiyatlar 1 yıl sonra 1.5 katına cıkabilir (Dolar bazında).
Evler 2012 yılında 130 bin felandı.2018'lerde 400 - 500 aralığında daire cok rahat bulunuyordu.Pandemi döneminde 750 bin tl civarına cıktı.Pandemi sonrasıda 2 milyonları gördük.
Dediğiniz kısım en iyi yapılan kısmı onlarda zaten 250 bin tl civarında liste fiyatından hak sahibi oldular.
Yapımı uzun sürdü.
Geçen yıl biz mevcut evi satıp almak istedik 1.9 milyon vs'ye bizim dairemiz de 2 ye yakındı.Daha teslim edilmemişti o taraf içine girmek bile yasaktı.
Dairelerde kayma var zeminden ötürü diyolar yapılırkende cok sorunlu bi süreç geçirdi uzun bi süreç oldu.
Ondan dolayı vazgeçtik.Deprem'den sonra talep görmeye başladı tekrar fakat daha öncesinde herkes satmak istiyordu.Satmak istemelerinin sebepi'de bloklarda zeminden ötürü kayma var.Yatırım amaçlı alınabilir.
İlerde alt tarafına hemen Büyük millet bahçesi yapılcak.
Alabilcek durumda iseniz x firmasının konutları bitmeden alın derin bitdikten sonra bu konutlara yabancılar gelicek ve bunlar piyasayı etkiliyor.